Senaste inläggen
Biscotti är som en go liten skorpa! Den går nästan att variera i det oändliga! Här kommer två varianter som jag själv tycker om!
100 g smör
1 ½ dl socker
2 ägg 5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
Smaksättning 1:
50 g grovhackad sötmandel
1 tsk kardemumma
smaksättning 2:
100 g mörk choklad med pistage (hackad)
Gör så här:
Den här äpplekakan är väldigt enkel att göra och det blir nästan ingen disk eftersom man rör ihop allt direkt i kastrullen! Fiffigt va?!
Det här behöver du:
200 g smör
2 1/4 dl strösocker
2 ägg
3 dl vetemjöl
garnering:
3 äpplen i klyftor
kanel & pärlsocker
Gräddas i en rund springform.
Gör så här:
Smält smöret.
Vispa i socker, ägg och mjöl till en slät smet.
Häll i formen.
Stoppa i äppleklyftorna och pudra över kanel och pärlsocker.
Skjuts in i ugnen!
Servera som den är eller med en klick vispgrädde eller vaniljsås!
I helgen bakade mina barn kanelbullar hemma hos sonen och vi var välkomna dit att provsmaka när de var klara OM jag hade med mig nån go cupcakes! Haha, så jag bakade nåt jag själv gillar!
Ingredienser:
75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor
Gör sålunda:
Smält smöret och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och sikta ner dem i äggsmeten växelvis med smöret.
Klicka ut i muffinsformar.
Dela kolorna och tryck ner en i varje muffins eller häll lite smet i botten lägg i kolorna och fyll på med mera smet.
Grädda i 200 grader c:a 10 min.
Låt dem kallna.
Topping:
100 g philadelfiaost
50 g mjukt smör
50 g florsocker
½ tsk vaniljsocker
100 marabou mjölkchoklad
Smält chokladen i vattenbad eller micron.
Vispa de andra ingredienserna fluffigt och rör sedan ner chokladen.
Spritsa och garnera med nåt strössel.
Jag gillar choklad!
Favorit i repris blev det när jag fyllde år igår och skulle bjuda på tårta på jobbet! Jag gillar budapest i alla former men igår blev det en med päron för första gången ...men inte sista!
Receptet ligger redan på bloggen men denna gången tog jag bort kakaon och ökade på mandeln och sockret lite.
Ingredienser:
6 äggvitor
3 dl strösocker
150 g malda hasselnötter eller mandel
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl maizena
Fyllning: 4 dl vispgrädde + 1 stor burk inlagda päron
100 g mjölkchoklad
Gör så här:
Vispa vitan till hårt skum.
Ta i socker lite i taget under fortsatt vispning. Blanda dom malda nötterna med vaniljsocker och maizena.
Vänd sedan försiktigt ner nötblandningen i marängsmeten. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.
Det här behövs till 40 st:
Jag gjorde blommor eftersom mitt löv var borta!
Detta behöver du till cirka 40 stycken (beroende på storleken)
200 gram smör
4 msk socker
2 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
Gör så här:
Rör matfett, socker och vaniljsocker.
Tillsätt havregryn och mjölet.
Forma degen till runda små kulor.
Lägg dem på smord plåt eller bakplåtspapper. Platta till dem med en gaddel.
Grädda dem mitt i ugnen (200 grader) mellan 10-12 minuter, eller tills de börjar få fin färg.
Låt dem svalna på galler innan du lägger dem i en tätslutande kakburk.
Kan det bli godare än att blanda godis och kaka i ett? Det blir änna "onödigt gôtt" som min pappa säger ibland!
Ingredienser:
200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse
folieformar (pappersformar viker sig lätt)
Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en halv kola i varje. Lägg i formar.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i c:a 10 minuter.
Ta ut kakorna och lägg på en bit Noblesse på varje så att chokladen smälter.
Ställ sedan kakorna i kylen.
Vetebrödet kommer kommer ifrån tidningen: Hembakt nr:3!
Ligger på bloggen men om ni inte vill leta så kommer det här igen:
Philadelfiabullar:
Till bullarna behövs:
150g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Till fyllningen behövs:
150 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelfiaost
Pensling & garnering:
1 ägg
pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken & värm till fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och hlös upp den med degvätskan.
Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt.
Häll i vetemjölet, lite i taget, och arbeta in i degen. Den blir ganska lös.
Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under en bakduk i 40 min.
Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna 30x40 cm och låt jäsa i c:a 20 min till.
Sätt ugnen på 220 grader
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Gör 20 gropar (5x4 cm) i degen och fördela fyllningen i dem. (Jag gjorde 30 st, 5x6)
Låt gäsa ytterligare 15 min.
Pensla med ägg , strö över pärlsocker och grädda längst ned i ugnen i 15-20 min.
Låt bullarna svalna något innan du skär dem i bitar.
Jag gillar morotskaka för den är så saftigt! Tänkte att det inte kunde bli mindre bra med en cupkakes med samma innehåll som kakan! Tog ett recept, fyllde muffinsformar och gräddade! Yammi!
Ingredienser:
3 ägg
3 dl strösocker
1 dl olja
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk pressad citronsaft
3 tsk kanel
3-4 dl riven morot
Klicka ut i formar och grädda c:a 20 min i 175 grader
Låt kakan svalna innan du brer på glasyren.
Glasyr:
100 g mjukost naturell.
50 g rumsvarmt smör
6-7 dl florsocker
En skvätt citronsaft
1 tsk vaniljsocker
Blanda alla ingredienser till en jämn smet och bred eller spritsa ut på kakan.
Jag färgade lite kokos med gul karamellfärg och garnerade med! Gott!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|