anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 26 september 2012

Budapest med päron!

Av Anette Saleryd - 26 september 2012 20:38

Favorit i repris blev det när jag fyllde år igår och skulle bjuda på tårta på jobbet! Jag gillar budapest i alla former men igår blev det en med päron för första gången ...men inte sista!  

Receptet ligger redan på bloggen men denna gången tog jag bort kakaon och ökade på mandeln och sockret lite.

Ingredienser:

6 äggvitor

3 dl strösocker

150 g malda hasselnötter eller mandel

1 tsk vaniljsocker

3/4 dl maizena

Fyllning: 4 dl vispgrädde + 1 stor burk inlagda päron 

100 g mjölkchoklad


Gör så här:

Vispa vitan till hårt skum.

Ta i socker lite i taget under fortsatt vispning. Blanda dom malda nötterna med vaniljsocker och maizena.

Vänd sedan försiktigt ner nötblandningen i marängsmeten. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd långpanna.

Grädda i mitten av ugnen på 175° i ca 15-20 minuter.
Låt bottnen svalna.
Dra av pappret när kakan kallnat.
Bred på grädden och strö över hackade päronbitar.
Spara lite grädde och några päronbitar till garneringen.
Rulla ihop rullen.
Smält några bitar mörk choklad och ringla över.
Sikta över lite florsocker.
Sen är det bara att NJUTA!   
   
 
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards