Direktlänk till inlägg 26 april 2012
Fick ett recept av en jobbarkompis som jag bakade ikväll och som vi ska ha till vårt FREDAGSMYS i morgon!
Mera choklad!
Detta går åt till en kaka som man bakar i en rund form med löstagbara kanter:
100 smör
100 g hackad mjölkchoklad
2 ägg
1½ råsocker
2 dl vetemjöl
½ dl kakao
1 tsk bakpulver
100 g hackad mjölkchoklad
Topping:
1 dl vispgrädde
2 tsk honung
100 g hackad mjölkchoklad
Till servering:
Vispad grädde
Gör såhär:
Smält smöret i en kastrull, tillsätt de första 100 g choklad och rör så det smälter.
Vispa ägg och råsocker pösigt.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner växelvis med smörblandningen till en jämn smet.
Klä formen med bakplåtspapper och häll i ½ av smeten, strö över den andra högen med choklad och resten av smeten över.
Grädda i 175 grader i 17 min. Kakan ska vara lös i mitten. Låt stå och svalna helt i sin form.
Värm grädden och honungen i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och lägg i en skål, häll grädden över chokladen och rör om.
Häll toppingen över den kalla kakan och ställ kallt i minst 3 tim. eller helst över natten.
Strö över lite florsocker innan servering om du vill och avnjut med en klick vispgrädde till.
Längtar till morgondagens FREDAGSMYYYYS!
Ha en riktigt skön helg alla!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
|||||||||
2 | 3 |
4 |
5 | 6 |
7 | 8 | |||
9 | 10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 |
18 |
19 |
20 | 21 | 22 |
|||
23 | 24 |
25 |
26 | 27 |
28 | 29 |
|||
30 | |||||||||
|