anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 26 april 2012

Mjölkchokladkaka!

Av Anette Saleryd - 26 april 2012 20:50

Fick ett recept av en jobbarkompis som jag bakade ikväll och som vi ska ha till vårt FREDAGSMYS i morgon!

Mera choklad!  


Detta går åt till en kaka som man bakar i en rund form med löstagbara kanter:


100 smör

100 g hackad mjölkchoklad

2 ägg

1½ råsocker

2 dl vetemjöl

½ dl kakao

1 tsk bakpulver

100 g hackad mjölkchoklad


Topping:

1 dl vispgrädde

2 tsk honung

100 g hackad mjölkchoklad


Till servering:

Vispad grädde


Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull, tillsätt de första 100 g choklad och rör så det smälter.

Vispa ägg och råsocker pösigt.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner växelvis med smörblandningen till en jämn smet.

Klä formen med bakplåtspapper och häll i ½ av smeten, strö över den andra högen med choklad och resten av smeten över.

Grädda i 175 grader i 17 min. Kakan ska vara lös i mitten. Låt stå och svalna helt i sin form.

Värm grädden och honungen i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och lägg i en skål, häll grädden över chokladen och rör om.

Häll toppingen över den kalla kakan och ställ kallt i minst 3 tim. eller helst över natten.

Strö över lite florsocker innan servering om du vill och avnjut med en klick vispgrädde till.

   

Längtar till morgondagens FREDAGSMYYYYS!  

Ha en riktigt skön helg alla! 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards