Direktlänk till inlägg 16 september 2012
Kan det bli godare än att blanda godis och kaka i ett? Det blir änna "onödigt gôtt" som min pappa säger ibland!
Ingredienser:
200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse
folieformar (pappersformar viker sig lätt)
Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en halv kola i varje. Lägg i formar.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i c:a 10 minuter.
Ta ut kakorna och lägg på en bit Noblesse på varje så att chokladen smälter.
Ställ sedan kakorna i kylen.
Vetebrödet kommer kommer ifrån tidningen: Hembakt nr:3!
Ligger på bloggen men om ni inte vill leta så kommer det här igen:
Philadelfiabullar:
Till bullarna behövs:
150g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk kardemumma
½ tsk salt
11-12 dl vetemjöl
Till fyllningen behövs:
150 g rumsvarmt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
100 g philadelfiaost
Pensling & garnering:
1 ägg
pärlsocker
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken & värm till fingervarmt.
Smula jästen i en bunke och hlös upp den med degvätskan.
Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt.
Häll i vetemjölet, lite i taget, och arbeta in i degen. Den blir ganska lös.
Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under en bakduk i 40 min.
Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna 30x40 cm och låt jäsa i c:a 20 min till.
Sätt ugnen på 220 grader
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Gör 20 gropar (5x4 cm) i degen och fördela fyllningen i dem. (Jag gjorde 30 st, 5x6)
Låt gäsa ytterligare 15 min.
Pensla med ägg , strö över pärlsocker och grädda längst ned i ugnen i 15-20 min.
Låt bullarna svalna något innan du skär dem i bitar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
|||
|