anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 16 september 2012

Dumlekakor med nobless!

Av Anette Saleryd - 16 september 2012 20:09

Kan det bli godare än att blanda godis och kaka i ett? Det blir änna "onödigt gôtt" som min pappa säger ibland!  

Ingredienser:

200 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
12 st Dumlekolor
1 ask Noblesse
folieformar (pappersformar viker sig lätt)
Blanda smör, mjöl, socker och bakpulver. Låt degen stå kallt i 30 min.
Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Tryck ner en halv kola i varje. Lägg i formar.
Grädda mitt i ugnen, 200 grader i c:a 10 minuter. 

Ta ut kakorna och lägg på en bit Noblesse på varje så att chokladen smälter.
Ställ sedan kakorna i kylen.

 

Vetebrödet kommer kommer ifrån tidningen: Hembakt nr:3! 

Ligger på bloggen men om ni inte vill leta så kommer det här igen:

Philadelfiabullar:

Till bullarna behövs:

150g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

1 ägg

1 dl strösocker

1 tsk kardemumma

½ tsk salt

11-12 dl vetemjöl

Till fyllningen behövs:

150 g rumsvarmt smör

2 msk vaniljsocker

3 dl florsocker

100 g philadelfiaost

Pensling & garnering:

1 ägg

pärlsocker

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken & värm till fingervarmt.

Smula jästen i en bunke och hlös upp den med degvätskan.

Tillsätt ägg, socker, kardemumma och salt.

Häll i vetemjölet, lite i taget, och arbeta in i degen. Den blir ganska lös.

Strö lite mjöl över degen och låt jäsa under en bakduk i 40 min.

Platta ut degen med mjölade händer i en smord långpanna 30x40 cm och låt jäsa i c:a 20 min till.

Sätt ugnen på 220 grader

Blanda ingredienserna till fyllningen.

Gör 20 gropar (5x4 cm) i degen och fördela fyllningen i dem. (Jag gjorde 30 st, 5x6)

Låt gäsa ytterligare 15 min.

Pensla med ägg , strö över pärlsocker och grädda längst ned i ugnen i 15-20 min.

Låt bullarna svalna något innan du skär dem i bitar.


 
 
Ingen bild

therese.bladh@hotmail.com

4 oktober 2012 21:48

Dom är helt UNDERBARA! Min favoritkaka!! Går aldrig o bara äta en när man bakat dom!

Anette Saleryd

13 oktober 2012 10:48

Ja, visst är de! De är väldigt lättätna! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards