anettesbaksida

Senaste inläggen

Av Anette Saleryd - 3 juli 2012 08:03

Detta är min favoritjordgubbspaj! Hittade ett recept i Nlt förra året och den blev SÅ god!   

Den tar ingen tid alls att göra knappast för allt blandas direkt i grytan! Perfekt för lata sommardagar...om man nu har några sånna!   


Detta behövs:

170 gram smör

3 dl vetemjöl

1½ dl socker

1 tsk bakpulver

5 dl jordgubbar

lite extra strösocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret i en gryta.

Rör i mjöl, socker och bakpulver direkt.

Tryck ut degen i en pajform.

Skiva jordgubbarna och lägg ut i formen.

Strö lite socker över gubbarna.

Grädda i 30 min, 175 grader

Servera med hemmagjord vaniljsås eller en klick mjukvispad grädde.

         

Passa på att frossa i gubbarna nu när det finns gott om dem!

Jordgubbar innehåller skyhöga mängder antioxidanter! Dessutom innehåller de rikliga mängder folat och C-vitamin, fibrer, magnesium, koppar, b-vitaminer och jod. Dä ni!   


Av Anette Saleryd - 2 juli 2012 15:49

Idag har jag varit och plockat lite jordgubbar!    

Som tur är kommer barnen med respektive hem och grillar ikväll så jag tog tillfället i akt och svängde ihop en budapest!

Till botten använde jag:

6 äggvitor

2 dl socker

2 msk vaniljkrämspulver

100 malda hasselnötter

Gör så här;

Mal nötterna och blanda dem med vaniljkrämspulvret.

 

Vispa äggvitorna till hårt skum, fortsätt vispa medan du häller ner sockret lite i taget.

Rör/ vänd ner nötblandningen.

 

Bred ut i en bakplåtsklädd långpanna och grädda i 175 grader c:a 20 min.

 

Sen använde jag mig av samma grädd och creme fraichfyllning som i midsommartårtan + en stor hög med jordgubbar!

Gräddblandningen:

Vispa 3 dl grädde med 1 msk vaniljsocker och ½-1 dl florsocker.

Vispa ner 2 dl creme fraiche. Klart!

...och SÅ himla gott tycker jag!

       

Så nu väntar jag bara på barnen!   

Den gick sönder lite när jag flyttade den från ett fat till ett annat men det gör inget för den kommer att bli uppäten ändå!   

Av Anette Saleryd - 1 juli 2012 13:57

Baka en kladdig chokladbotten:

3ägg

300 g smält smör

3 dl vetemjöl

1½ dl kakao

4½ dl socker

2 msk vaniljsocker

1 msk bakpulver

Blanda samman allt, håll på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i 200 grader i 15 min.

Ta ut och låt svalna.

Vispa 3 dl vispgrädde med ½-1 dl florsocker och 1 msk vaniljpulver, Vispa i 2 dl creme fraiche.

Bred ut gräddblandningen över botten och garnera med massor av jordgubbar! (2-3 liter)

Den blev väldigt uppskattad!

           

Mmmm...

Av Anette Saleryd - 1 juli 2012 13:32

Den här sega blåbärskakan serverad med en klick vispad grädde smakar smaskens!  

Jag tycker grädde passar bättre till än vaniljvisp eller liknande men smaken är olika! 

Lätt som en plätt är den att baka i alla fall och snabbt går det!

I orginalreceptet skall det vara 6 dl socker men det funkar om man drar ner mängden till 4 dl. Gör som ni vill...

Detta behöver du:

 

200 g smör

4 -6dl socker

4 ägg

6 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

3 -4dl färska eller frysta bär, blåbär eller hallon.

 

Smält smör i en kastrull (inte för liten).

Dra åt sidan, rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.

Bred ut på bakplåtspapper i långpanna, strö blåbären.

Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 30 minuter.

Låt svalna i långpannan.

Servera med en klick vispgrädde.

       

Av Anette Saleryd - 21 juni 2012 20:46

Varje år bakar jag den här Jordgubbstårtan till midsommarafton!

Jag tycker den är superdupergod! Blandningen mellan grädde och creme fraichenen är suverän till jordgubbar   

Baka vilken tårtbotten som helst!

Mitt orginalrecept bakas i en liten långpanna.

Så här:

Vispa 4 ägg med 2 dl socker pösigt.

Blanda 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och 1½ tsk bakpulver och rör ner i äggblandningen.

Baka med bakplåtspapper 225 gr i c:a 10 min.

Gräddfyllningen:

Vispa 3 dl grädde med ½-1 dl florsocker & 1 msk vaniljsocker

 blanda sedan i 2 dl creme fraiche och vispa ihop det. Klart! Å, såååå gott!

Vill man göra det enkelt så bred bara gräddkrämen över botten och lägg på massor av jordgubbar....eller också gör man som jag!

Lägg kräm och jordgubbar mellan varje tårtlager + ovanpå!

Smaskens till sista slicken!    

Vill önska er alla som kikar in här en riktigt Glad Midsommar!

Av Anette Saleryd - 19 juni 2012 19:48

Förra veckan blev jag bjuden på den här goda och lätt grytan! Då med fläskfilé i. Jag gjorde den med ytterfilé och man kan göra den på lövbiff om man vill! Man tager vad man haver för kött 

 

Detta behöver du:

4 soltorkade tomater

500 g kött av nåt slag, t.ex fläskfilé, lövbiff eller ytterfilé.

En hög fäsrka champinjoner

2 dl vatten

2 dl creme fraiche

2 msk soja

1-2 msk dijonsenap

1 dl syltlök

persilja

Servera till;

Pressad potatis eller ris och grönsaker av något slag


Gör så här:

Lägg tomaterna i blöt.

Stek köttet och lägg i en gryta med vatten, creme fraiche, soja och senap.

Stek även svampen och lägg i.

Låt koka en lite stund så blir köttet mörare.( typ 10 min eller tills potatisen är klar)

Rör i syltlök och strimlade soltorkade tomater innan serveringen.

Strö persilja över.

Den är jättegod (tycker jag) och har mycket smak!  


Mat
Av Anette Saleryd - 18 juni 2012 11:16

Har testat två gånger förut att baka macroner så idag var det tredje gången gillt! De andra gångerna har jag använt mig av skållad, mald mandel men denna gången använde jag mandelmjöl!

Ingredienser:

125 g mandelmjöl

4 dl florsocker

1 1/4 dl äggvita, c:a 3-4 st

½ dl strösocker

ev. färgsättning ( jag har pressat blåbär och hallon genom en finmaskig sil, det färgsatte jag med)

Kräm:

100 g smör

1½ dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 äggula

smaksättning:

t.ex hallonsylt, kakao, kaffe, punch, blåbärspuré eller nåt annat gott!

Gör så här:

Blanda mandelmjölet och florsockret.

Vispa vitorna så hårt att du kan vända upp och ner på bunken utan att äggvitan släpper.

Tillsätt sockret och vispa ytterligare 2 min.

Sikta i mandel/socker blandningen och rör om.

Färgsätt om du vill.

Spritsa/klicka ut klickar stora som en 5-krona på bakplåtspapper och låt vila i 30 min.

Sätt på ugnen.

Grädda sedan i 125 grader c:a 20 min.

Låt kakorna kallna, lägg sedan ihop dem dubbla två och två med kräm emellan.

               

De blåa blev inte alls bra, de sprack och delade sig!

De rosa blev betydligt bättre men lååååångt ifrån bra!....men goda!

Bara att försöka igen!   

Av Anette Saleryd - 17 juni 2012 15:53

Testade att baka dessa dubbla kakor för första gången idag!

Jag klickade dem för tätt på plåten...men nu vet jag det till nästa gång!   

   

Vanilj/ Choklad whoopies:  
ca 20 st  

100 g smör 
1 1/4 dl strösocker 
1 ägg 
3 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver 
1 tsk salt 
2½ tsk vaniljpulver 
½ dl mjölk 


Sätt på ugnen på 175 grader.

Vispa smör och socker vitt och poröst.

 Tillsätt ägget. 
Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och sen ner i smeten, tillsätt sedan mjölken. 

Dela smeten i två delar och blanda i 1-2 tesked kakao + 75 g smält choklad av nån sort i den ena halvan.
Fyll en sprits med en rund tyll och spritsa ut 5 kr-stora små pluttar med jämna mellanrum på plåt med bakplåtspapper.

Grädda i ca 10 minuter och låt dom sen svalna medan du gör fyllningen. 

Fyllning:

60g rumsvarmt smör

3-4 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

1-2 msk kakao

100 g philadelfiaost

Bara att vispa ihop allt till en slät smet och lägga emellan kakorna två och två.

 

Nu är det bara att känna efter vad de smakar!    

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards