anettesbaksida

Senaste inläggen

Av Anette Saleryd - 13 april 2012 21:05

Ibland när man får oväntat besök eller blir bortbjuden med kort varsel har jag en superlätt & snabb kaka man kan baka medan man kokar kaffet eller duschar! 


Det här behöver man:

175 gr smör

2 msk ljus sirap

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

3½ dl vetemjöl

100 gr Daimkulor eller annan choklad

15 st aluminiumformar


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret i en kastrull och blanda i sirapen.

Häll i socker, bakpulver och vetemjöl och rör ihop!

Klicka ut i fomarna, stö över daimkulorna.

Jag använde dumlechoklad idag, för det fanns hemma!

Grädda i 12-15 min.

Om man vill kan man sikta över lite florsocker innan serveringen.

Klart!  

 

       

 

 

Av Anette Saleryd - 9 april 2012 13:18

Perfekt väder idag till lite "inomhusaktiviteter"!

Tur att vi ska till bästa sonen med sambo i em. så vi får hjälp med uppätningen

                  

Receptet kommer här och räcker till c:a 15 muffins:


150g smält smör

3 ägg

2 dl socker

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 g riven mandelmassa


Gör så här:

Vispa ägg och socker

Rör i resterande ingredienser och rör till en slät smet.

Klicka ut i formar.

Grädda i 175 grader i 15-20 min


Frosting:

1 dl grädde

125 g mascarponeost

1½ dl florsocker

(smaktillsats: 1 msk Baileys och 1 tsk starkt kaffe)

Vispa grädden.

Vispa ihop mascarponeost och florsocker och vänd ner i grädden + smaktillsatsen.

Sen är det bara att garnera och äta!  




Av Anette Saleryd - 8 april 2012 11:45

Idag bakade jag på begäran: nåt annat än cupkakes! 

Önskan var att baka nåt med mandelmassa!  

Så det fick bli en falsk potatiskaka. Passar bra eftersom vi ska åka till svärmor i em. och får då hjälp att äta upp den! 

Här kommer receptet: 


Falsk Potatiskaka

(även kallad Falsk potatisbakelse)


Till kakan:
4 ägg
4½ dl strösocker
2½ dl mjölk
200 gram smält margarin
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker


kräm:
200 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl kall marsankräm


Garnering:
200-250 gram mandelmassa
kakao

Gör så här:

 Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
 Tillsätt det smälta margarinet och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver
och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
 Häll smeten i en smord långpanna. Grädda i ca 15-20
min. Låt kallna.
 Smörkräm: Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en kräm.
 Blanda till kall marsankräm och blanda den med smörkrämen.

Bred krämen på den kalla kakan.
 Riv mandelsmassan grovt över kakan. Sikta över kakao. Skär i rutor.

Idag garnerade jag med chokladägg oxå för lite påskkänsla!  


            

Av Anette Saleryd - 7 april 2012 09:50

       

Tänkte att jag skulle göra nåt med choklad och apelsin i! Jag tycker det är så gott ihop! Jag gillar den blandningen men vet flera som inte gör det! Bakade en muffins med koncentrerad apelsinjuice i och en ruta marabou Apelsinkrokant.  

De blev så goda att de går äta som de är utan topping...OM man vill!    


...men hur det sen är är det ju så roligt med själva garneringen och den här toppingen var riktigt god! Jag gillar krämiga toppingar som inte är för söta!   


Sen är det ju bara att variera pyntet! Man kan ta vad man har i skåpen!


Här kommer receptet OM du vill baka...Men känn ingen press! Det ska BARA vara ROLIGT!  


Apelsinmuffins: (blir 12 stora)


125g smör

3 ägg

2½ dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ dl koncentrerad apelsinjuice

1 dl mjölk eller grädde


Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker.

Rör i de andra ingredienserna.

Klicka ut i formar och grädda ca: 12-15 min.


Topping:

2 dl vispgrädde

200g philadelfiaost

50 g mjukt smör

½ dl florsocker

1-2 tsk kakao

1 msk vaniljsocker

(rivet skal från ½ apelsin)


Vispa ihop allt UTOM grädden först till en slät smet.

Tillsätt grädden och vispa så det blir lagom hårt!

Sen är det bara att klena på toppingen och njuta!

Lycka till! / Anette  


Av Anette Saleryd - 5 april 2012 21:21

           

Dumle cupcakes:   12 st


75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor




Dumle fluff:
3 dl vispgrädde
180 g dumlekolorDumle cupcakes

 

    

Gör så här

Smält smöret
och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner det i äggsmeten.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
Lägg lite smet i botten på alla 12 muffinsformarna. Använd muffinsplåt för
bästa resultat.
Lägg sedan ner en dumlekola i varje form.
Fyll sedan på med resten av smeten.


Grädda i ca 10 min på 200 grader.




Värm grädden och rör i dumlekolorna så att de smälter.
OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.
Sen sätter du in dumle grädden i kylskåpet.
När blandningen har blivit kall är det bara att vispa upp.
Låt helst grädden stå i kylskåpet under natten.
Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen.

Sen är det bara att smaska i sig dem!   

Av Anette Saleryd - 2 april 2012 15:25

Kardemummsigt!   

   

Här kommer receptet på Kardemummakaka:

!00 g smör

2 ägg

1½ dl socker

4 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½-1 tsk stötta kardemummakärnor

1½ dl mjölk


Garnering:

3-4 msk pärlsocker

10 grovt hackade sötmandlar


200 grader i ca 30 min


Gör så här:


Smält smöret och låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt.

Tillsätt de torra ingredienserna och mjölk + smör.

Häll upp i en form och strö på strösocker och mandel.

Grädda och sen är det bara att avnjuta den ljumma kakan med t.ex en kopp kaffe!  



 

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards