Direktlänk till inlägg 4 september 2014
Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!
Ingredienser:
200 g smält margarin
5 dl socker
4 ägg
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
3 dl vetemjöl
.
Glasyr:
200 g kokosflingor
2 dl socker
1 dl ljus sirap
1 1/2 dl grädde
75 g smör
.
Gör så här:
Vispa ägg och socker.
Rör ned smör, kakao, vaniljsocker och salt. Rör sist i mjölet.
Bred ut smeten på bakpapper i långpannan.
Grädda mitt i ugnen 15-20 min.
Gör under tiden glasyren.
Blanda alla ingredienserna i en kastrull och sjud på svag värme ca 5 min.
Ta ut kakan, bred på glasyren och grädda i ytterligare ca 10 min eller tills den blivit ljusbrun.
Ta ut kakan och låt den kallna innan den skärs i rutor.
Inte den bästa bilden eftersom jag glömde fota innan de hamnade i lådor!
Kladdkaka i långpanna: Den är god och perfekt när man är många! Ingredienser: 8 ägg 10 dl strösocker 6 tsk vaniljsocker 4 krm salt 2 ½ dl kakao 6 dl vetemjöl 400 g smält smör Gör så här: Vispa ägg och socker Bla...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
||||||||
|