anettesbaksida

Senaste inläggen

Av Anette Saleryd - 18 november 2012 18:47

Igår bakade jag och mamma, pappa, faster, farbror, moster och morbror brödkakor i storugn!

Vi har gjort det en gång tidigare i år och tyckte det var SÅ roligt att vi bokade en tid nu innan jul igen!

Det blev c:a 170 st ,jättegoda blir det när man gräddar dem i en vedeldad ugn.

               

 

Sen är det bara att packa in i frysen!   

ANNONS
Av Anette Saleryd - 12 november 2012 11:54

Jag gillar inte mazariner på grund av den söta glasyren så idag tänkte jag att det blir bra med en sån kaka! Har aldrig gjort egna innan.

Men NU gillar jag mazariner också, hemmagjorda i alla fall! Typiskt!   


Detta behövs till 18 st:

Mördag:

3 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

knappt ½ dl strösocker

½ ägg

100 g smör


gör så här:

Blanda samman allt till en deg på bakbordet eller kör ihop i en matberedare.

Ställ kallt och låt degen vila en stund (står det i receptet men jag brukar inte orka vänta).

Kavla ut degen, tryck ut runda cirklar och klä formarna med dem.



Fyllning;

50 g smör

150 g mandelmassa

2 ägg

3 msk vetemjöl

½ tsk bakpulver


gör så här:

Rör smöret smidigt.

Tillsätt den rivna mandelmassan och äggen, ett i taget.

Rör net mjöl och bakpulver.

Klicka ut i formarna.


Grädda i 175-200 grader i c:a 15 min

Låt kallna!

Blanda florsocker och vatten till en glasyr och bred på kakorna.

Ät och njut!    

Å, nu kommer steg för steg bilder bara för din skull syrran! ;-)

           





ANNONS
Av Anette Saleryd - 11 november 2012 14:54

En favorit i repris blev det på begäran idag på Farsdag!

Budapest med päron!

Ha en härlig dag alla!   

 

Receptet finns redan här på bloggen!

Av Anette Saleryd - 4 november 2012 10:02

Här hemma går den under namnet: Mazarinkaka! Jag brukar kalla den det eftersom botten blir mazarinaktig! Detta är en kaka som ser köpt och avancerad ut men som är så lätt att göra!

Den blir riktigt lyxig!

Receptet kommer från en väninna som heter Gunilla!  


Detta behöver du:


175 g smält smör

75 g riven mandelmassa

1 ägg

8-10 droppar bittermandelolja

1½ dl mjölk

2½ dl socker, jag brukar ta 2 dl

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker


Glasyr:

2 dl florsocker

1 dl hallonsylt

Jag tycker det blir lite för mycket glasyr men det är en smaksak.


Gör så här:


Blanda den rivna mandelmassan med ägg och bittermandel och mjölk.

Rör i socker, mjöl, vaniljsocker och sist det smälta smöret.

Häll i en smord (eller använd bakplåtspapper) rund form med löstagbar botten, springform.


Grädda i 175 grader c:a 35-40 min.

Låt kakan kallna.

Rör ihop glasyren och bred över, ställ kallt!

Kan avnjutas som den är eller med en klick vispad grädde!

         








Av Anette Saleryd - 3 november 2012 12:14

Var på en matlagningskurs eller snarare träff i torsdags där vi gjorde den här äpplekakan!

Den är superlätt att göra och all disk som blir är en gryta å en visp!


Jag hade ingen vaniljsås hemma så jag gjorde egen vilket också är superenkelt, kan inte fatta varför man köper egentligen!


Till pajen behövs:

6 äpplen

150 g smör

3 dl havregryn

1½ dl socker

½ dl sirap

1½ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

2 msk mjölk


Gör så här:

Smält smöret i en kastrull.

Rör i resten av ingredienserna.

Skala och skiva äpplena tunnt och lägg i en form.

Lägg över smeten och grädda i 175 grader i c:a 30 min

     

Vaniljsås:

4 port.


1ägg

1 msk socker

1 msk potatismjöl

4 dl mjölk

1-2 msk vaniljsocker


Gör så här:


Blanda allt utom vaniljsockret i en kastrull och SJUD såsen tills den tjocknar medan du rör hela tiden!

Om den kokar kan ägget stelna och såsen skära sig!

Tag bort från värmen, viispa i vaniljsockret och servera!

Lätt som en plätt!

 

 

Go 11-fika en vanlig lördag!

Ha en skön helg alla mina vänner!   




Av Anette Saleryd - 28 oktober 2012 09:24

Detta var 4:e gången jag bakade macroner och nu börjar det närma sig hur de ska se ut egentligen!

Jag använde ett enkelt recept med färdig mandelmjöl i.

Man kan även skålla, mala och sikta sötmandel men jag valde att köpa mitt på ICA.

 

  

 Till 25 kakor behövs:

125 g (2,6 dl) mandelmjöl

4 dl florsocker

11/4 dl (3-4 st) äggvitor

½ dl strösocker

ev färg


Gör så här:

Blanda mandelmjölet och florsockret.

Vispa vitorna till  ett hårt skum.

Tillsätt strösockret och vispa 2 min till.

Blanda ner mjöl/sockerblandningen.

Spritsa ut runda kakor i storlek som en 5-krona på bakplåtspapper.

Låt ligga och vila/torka i minst 30 min...gärna 45 min.

grädda sen i 125 grader c:a 20 min.

I min ugn kör jag 21 min.

Låt de svala på plåten innan du försiktigt lossar dem med hjälp av te.x en osthyvel.


       


Jag använde mig av denna Päronsmörkrämen:

100 g mjukt smör

2 äggulor

2 dl florsocker

10-12 droppar päronessense efter smak

ev grön hushållsfärg

Bara att vispa ihop allt.

Spritsa ut krämen på kakorna och lägg varsamt ihop dem 2 och 2.


   

Sååå gott!  



Av Anette Saleryd - 25 oktober 2012 19:36

Kan ätas som frukost, mellanmål,middag, kvällsmat eller när som helst!


Ingredienser:

2 ägg

2 dl vaniljyoghurt eller fil

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 msk socker

½ tsk salt

smör att steka i

sirap eller sylt

Vispa ihop alltsammans och stek i stekpanna.

Servera med det tillbehör du gillar bäst!

Jag glömde att fota pannkakorna innan de var slut!   

Av Anette Saleryd - 25 oktober 2012 18:57

Har bakatdessa förut men utan att få till glasyren som jag vill och så den smakar "köpt"!

Sen hittade jag essenser på www.borgebykryddgard.se , klickade i och dagen efter låg de i postlådan! Perfekt!

Så nu "måste" jag ju provbaka bananbakelser! Tjohoo!   

Gjorde Petit-choubakelser från 7 sorters kakor, vilket är superlätt!


Enkla och få ingredienser:

3 dl vatten

100 g smör

2 dl vetemjöl

3 ägg


Gör så här:


Koka upp vattnet med smöret i en kastrull.

tillsätt mjölet och vispa tills degen släpper kanterna men inte längre för då kryper fettet ut och bakelserna höjer sig inte under gräddningen.

Tag kastrulle från plattan och låt smeten svalna något.

Vispa sen i äggen, ett i taget till en slät smet.

Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper.

Grädda i 200 grader c:a 25 min

Det står att det blir c:a 15 st av en sats men då blir de ganska små tycker jag.


     

Jag fyllde mina med:

3 dl vispgrädde som jag vispade nästan klar och det sista vispade jag i

2 mosade bananer.

Sen smälte jag lite choklad och ringlade över +

florsocker glasyr:

lite florsocker

2-3 droppar bananessense och    

pyttelite vatten.

Sist men inte minst lite siktat florsocker på toppen.


   

Smaskens!  

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anettesbaksida med Blogkeen
Följ anettesbaksida med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se