anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 26 januari 2014

MuffinsSemlor!

Av Anette Saleryd - 26 januari 2014 15:15

Semlor i all ära men en muffinssemla går inte heller av för hackor!

De går dessutom snabbare att göra eftersom smeten inte ska jäsa!   

 

Detta behöver man:

 

200 g smält smör som man blandar med

3 dl mjölk

 

3 ägg som vispas pösigt med 

3 dl socker

 

6 dl vetemjöl blandas ihop med

3 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

 

Rör ner mjölblandningen och smörblandningen i ägg och sockerblandningen.

Klicka ut i formar som står i en muffinsplåt och grädda i 175 grader i 15-20 min, känn med en sticka att de är torra och genomgräddade. låt kallna.

 

Sen skär man av ett lock, gör fyllningen där man tar man ca: 150 g mandelmassa som man river och blandar med en skvätt grädde eller mjölk och som man sedan fyller bullarna med.

Därefter vispar man 3 dl vispgrädde och spritsar över.

Sist så pudrar man florsocker över de sen klara semlorna.  

Smaskens!   

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

Linda

2 september 2014 09:41

Vilka fina semlor!
Det ska jag absolut testa att baka. Brukar baka vanliga semlor. Dessa går ju mycket snabbare om man plötsligt blir sugen på semlor.
Tack för detta recept och dom andra du har i din blogg.
Förstår att allt tar tid att göra. Och man har annat i livet också , med andra ord så uppskattar jag din blogg, och jag ser framemot ditt nästa "bak"!
Kram!❤

Anette Saleryd

8 september 2014 20:26

Tack! Dessutom går de jättebra att ha i frysen om man skulle bli sugen... ;-D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14


 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anettesbaksida med Blogkeen
Följ anettesbaksida med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se