Alla inlägg under juli 2012
Jordgubbssaft är ju nåt extra, jag tänker på min farmor som alltid gjorde rårörd jordgubbssaft...och den smakar ju verkligen jordgubbar!
Till den här satsen använde jag:
4 liter jordgubbar
2 liter kokt, kallt vatten
1 tsk natriumbensoat
40 g citronsyra (det är 30 g i en påse)
Gör sålunda:
Skiva och lägg jordgubbarna i en hink, gryta eller bunke.
Blanda i det andra och låt stå kallt i 24 tim
Sila ifrån saften och rör i 1 kg socker per 1 liter saft. Rör till sockret har smält.
Sen är det bara att hälla upp på flaskor!
Kall jordgubbssaft & nybakta bullar!
Detta är min favoritjordgubbspaj! Hittade ett recept i Nlt förra året och den blev SÅ god!
Den tar ingen tid alls att göra knappast för allt blandas direkt i grytan! Perfekt för lata sommardagar...om man nu har några sånna!
Detta behövs:
170 gram smör
3 dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk bakpulver
5 dl jordgubbar
lite extra strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Smält smöret i en gryta.
Rör i mjöl, socker och bakpulver direkt.
Tryck ut degen i en pajform.
Skiva jordgubbarna och lägg ut i formen.
Strö lite socker över gubbarna.
Grädda i 30 min, 175 grader
Servera med hemmagjord vaniljsås eller en klick mjukvispad grädde.
Passa på att frossa i gubbarna nu när det finns gott om dem!
Jordgubbar innehåller skyhöga mängder antioxidanter! Dessutom innehåller de rikliga mängder folat och C-vitamin, fibrer, magnesium, koppar, b-vitaminer och jod. Dä ni!
Idag har jag varit och plockat lite jordgubbar!
Som tur är kommer barnen med respektive hem och grillar ikväll så jag tog tillfället i akt och svängde ihop en budapest!
Till botten använde jag:
6 äggvitor
2 dl socker
2 msk vaniljkrämspulver
100 malda hasselnötter
Gör så här;
Mal nötterna och blanda dem med vaniljkrämspulvret.
Vispa äggvitorna till hårt skum, fortsätt vispa medan du häller ner sockret lite i taget.
Rör/ vänd ner nötblandningen.
Bred ut i en bakplåtsklädd långpanna och grädda i 175 grader c:a 20 min.
Sen använde jag mig av samma grädd och creme fraichfyllning som i midsommartårtan + en stor hög med jordgubbar!
Gräddblandningen:
Vispa 3 dl grädde med 1 msk vaniljsocker och ½-1 dl florsocker.
Vispa ner 2 dl creme fraiche. Klart!
...och SÅ himla gott tycker jag!
Så nu väntar jag bara på barnen!
Den gick sönder lite när jag flyttade den från ett fat till ett annat men det gör inget för den kommer att bli uppäten ändå!
Baka en kladdig chokladbotten:
3ägg
300 g smält smör
3 dl vetemjöl
1½ dl kakao
4½ dl socker
2 msk vaniljsocker
1 msk bakpulver
Blanda samman allt, håll på bakplåtspapper i en långpanna och grädda i 200 grader i 15 min.
Ta ut och låt svalna.
Vispa 3 dl vispgrädde med ½-1 dl florsocker och 1 msk vaniljpulver, Vispa i 2 dl creme fraiche.
Bred ut gräddblandningen över botten och garnera med massor av jordgubbar! (2-3 liter)
Den blev väldigt uppskattad!
Mmmm...
Den här sega blåbärskakan serverad med en klick vispad grädde smakar smaskens!
Jag tycker grädde passar bättre till än vaniljvisp eller liknande men smaken är olika!
Lätt som en plätt är den att baka i alla fall och snabbt går det!
I orginalreceptet skall det vara 6 dl socker men det funkar om man drar ner mängden till 4 dl. Gör som ni vill...
Detta behöver du:
200 g smör
4 -6dl socker
4 ägg
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 -4dl färska eller frysta bär, blåbär eller hallon.
Smält smör i en kastrull (inte för liten).
Dra åt sidan, rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
Bred ut på bakplåtspapper i långpanna, strö blåbären.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 30 minuter.
Låt svalna i långpannan.
Servera med en klick vispgrädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|