Direktlänk till inlägg 1 juli 2012
Den här sega blåbärskakan serverad med en klick vispad grädde smakar smaskens!
Jag tycker grädde passar bättre till än vaniljvisp eller liknande men smaken är olika!
Lätt som en plätt är den att baka i alla fall och snabbt går det!
I orginalreceptet skall det vara 6 dl socker men det funkar om man drar ner mängden till 4 dl. Gör som ni vill...
Detta behöver du:
200 g smör
4 -6dl socker
4 ägg
6 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
3 -4dl färska eller frysta bär, blåbär eller hallon.
Smält smör i en kastrull (inte för liten).
Dra åt sidan, rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker.
Bred ut på bakplåtspapper i långpanna, strö blåbären.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader, i ca 30 minuter.
Låt svalna i långpannan.
Servera med en klick vispgrädde.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|