Direktlänk till inlägg 2 juli 2012
Idag har jag varit och plockat lite jordgubbar!
Som tur är kommer barnen med respektive hem och grillar ikväll så jag tog tillfället i akt och svängde ihop en budapest!
Till botten använde jag:
6 äggvitor
2 dl socker
2 msk vaniljkrämspulver
100 malda hasselnötter
Gör så här;
Mal nötterna och blanda dem med vaniljkrämspulvret.
Vispa äggvitorna till hårt skum, fortsätt vispa medan du häller ner sockret lite i taget.
Rör/ vänd ner nötblandningen.
Bred ut i en bakplåtsklädd långpanna och grädda i 175 grader c:a 20 min.
Sen använde jag mig av samma grädd och creme fraichfyllning som i midsommartårtan + en stor hög med jordgubbar!
Gräddblandningen:
Vispa 3 dl grädde med 1 msk vaniljsocker och ½-1 dl florsocker.
Vispa ner 2 dl creme fraiche. Klart!
...och SÅ himla gott tycker jag!
Så nu väntar jag bara på barnen!
Den gick sönder lite när jag flyttade den från ett fat till ett annat men det gör inget för den kommer att bli uppäten ändå!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|