anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 2 juli 2012

Budapest med Jordgubbar!

Av Anette Saleryd - 2 juli 2012 15:49

Idag har jag varit och plockat lite jordgubbar!    

Som tur är kommer barnen med respektive hem och grillar ikväll så jag tog tillfället i akt och svängde ihop en budapest!

Till botten använde jag:

6 äggvitor

2 dl socker

2 msk vaniljkrämspulver

100 malda hasselnötter

Gör så här;

Mal nötterna och blanda dem med vaniljkrämspulvret.

 

Vispa äggvitorna till hårt skum, fortsätt vispa medan du häller ner sockret lite i taget.

Rör/ vänd ner nötblandningen.

 

Bred ut i en bakplåtsklädd långpanna och grädda i 175 grader c:a 20 min.

 

Sen använde jag mig av samma grädd och creme fraichfyllning som i midsommartårtan + en stor hög med jordgubbar!

Gräddblandningen:

Vispa 3 dl grädde med 1 msk vaniljsocker och ½-1 dl florsocker.

Vispa ner 2 dl creme fraiche. Klart!

...och SÅ himla gott tycker jag!

       

Så nu väntar jag bara på barnen!   

Den gick sönder lite när jag flyttade den från ett fat till ett annat men det gör inget för den kommer att bli uppäten ändå!   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards