Direktlänk till inlägg 3 juli 2012
Jordgubbssaft är ju nåt extra, jag tänker på min farmor som alltid gjorde rårörd jordgubbssaft...och den smakar ju verkligen jordgubbar!
Till den här satsen använde jag:
4 liter jordgubbar
2 liter kokt, kallt vatten
1 tsk natriumbensoat
40 g citronsyra (det är 30 g i en påse)
Gör sålunda:
Skiva och lägg jordgubbarna i en hink, gryta eller bunke.
Blanda i det andra och låt stå kallt i 24 tim
Sila ifrån saften och rör i 1 kg socker per 1 liter saft. Rör till sockret har smält.
Sen är det bara att hälla upp på flaskor!
Kall jordgubbssaft & nybakta bullar!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|