Direktlänk till inlägg 7 december 2012
Tror det här är värdens enklaste sätt att göra knäck på!
I micron!
Ingredienser:
1 dl socker
1 dl sirap
1 dl grädde
1 dl skållad hackad sötmandel (om man vill)
Gör så här:
Blanda allt utom mandeln i en hög skål som tål att köras i micro.
Rör om tills allt är blandat.
Kör på full effekt i c:a 7-8 min ( i min micro tar det 7 min & 10 sek)
Knäcken ska hålla trådprovet.
Häll några droppar knäcksmet i en liten skål med kallt vatten. Kan smeten lätt och kladdfritt formas till en kula är knäcken färdig.
Vill man ha hård knäck kokar man smeten tills den hårdnar vid prov i vatten.
Har man en termometer ska den visa 120 grader för mjuk knäck och 125 grader för hård knäck.
Blanda i mandeln när knäcken kokat klart och häll upp i små formar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|