Direktlänk till inlägg 7 december 2012
Denna fudgen går att göra på olika sätt! Antingen med vit eller ljus choklad!
Prova båda varianterna, jag tycker den vita blir lite sötare.
Den vita varianten:
Blanda 2dl socker
1dl grädde
50g smör.
Koka upp så allt smälter ihop.
Tag bort grytan från plattan.
Blanda sist i 100g vit choklad och låt det smälta ihop till en
smet.
Häll den sen i en mindre form på bakplåts papper.
Låt svalna och skär i bitar.
eller den jag gjorde:
4 dl strösocker
2 dl vispgrädde
100 g smör
20 skumbananer utan choklad (storlek ca 5 cm)
200 g hackad ljus blockchoklad
Blanda socker, grädde, smör och skumbananer i en tjockbottnad kastrull.
Värm under omrörning tills bananerna smält, ca 10 min.
Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält.
Häll massan i en bakpappersklädd form ca 20 x 20 cm.
Ställ svalt tills den stelnat. Skär i bitar och förvara kallt.
Jag skar allt i mindre bitar innan jag la in dem i kylen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | |||
10 |
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
|||
31 |
|||||||||
|