anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 3 december 2012

Saftiga Lussekatter!

Av Anette Saleryd - 3 december 2012 07:20

Ååå, vad jag har längtat sista veckan efter Lussekatter! Äntligen blev det dags att baka!

Denna satsen ger många kusar! Typ 90 st.


Ingredienser:

2 pkt jäst

300 g smör

1 liter mjölk

3 pkt saffran

½ tsk salt

2½ dl strösocker

2 ägg

2 burkar kesella

drygt 3 liter vetemjöl

russin och ägg till garnering


Gör så här:


Smula ner jästen i en degbunke eller hushållsassistent.

Smält smöret i en kastrull. Häll i mjölken, rör om och värm till 37 °C (fingervarmt).

Häll en del av degspadet över jästen och rör tills den är upplöst.

Tillsätt resten av degspadet, kesella, ägg, saffran, socker och salt.

Arbeta därefter in det mesta av mjölet så att degen släpper bunkens kanter och är smidig.

Täck bunken med en bakhandduk och låt jäsa ca 30-40 min.

Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk. Knåda den slät och blank. Dela den i 6 delar. Baka sedan ut 15 lussekatter av varje del, genom att rulla ut varje liten del till ca 20 cm och därefter forma till en lussekatt.

Lägg lussekatterna på plåtar med bakplåtspapper och tryck i russin ordentligt.

Låt jäsa under bakhandduk till dubbel storlek 20-30 minuter.

Pensla brödet med uppvispat ägg.

Grädda lussekatterna mitt i ugnen 225 °C i ca 8 minuter. (I varmluftsugn 225°C i ca 8-10 minuter.)

     

Såå gott!    


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards