anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 14 juli 2012

Rulltårta!

Av Anette Saleryd - 14 juli 2012 18:10

Söta sonen med den lika söta sambon hade varit och plockat jordgubbar idag! När vi hade ätit så mycket vi orkade till efterrätt fick jag de som var kvar! Perfekt!

Bakade en rulltårta som jag tänker fylla med grädde, creme fraiche, florsocker, vaniljsocker, Jordgubbar och persika!  

till den här rulltårtan behövdes:

3 ägg

2 dl socker

2½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ dl mjölk

(jag blandade i knappt 1 tsk vaniljsocker också för jag vill att det ska smaka SOMMAR!)


Gräddblandningen:

2 dl vispgrädde vispas med ½ dl florsocker och knappt 1 msk vaniljsocker.

Vispa sist i 1 dl creme fraiche.

Rulltårtan:

Sätt ugnen på 250°.

Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper.

Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. 

Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner det försiktigt omväxlande med mjölken i smeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Häll smeten i långpannan.

Bred ut smeten jämnt i långpannan med hjälp av en slickepott.

Grädda mitt i ugnen cirka 5 minuter.

Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper.

Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan.

Bred på ett jämt lager gräddblandning och skiva jordgubbar över hela kakan.

Rulla ihop kakan med hjälp av papperet, från långsidan.

NJUT!   

 

     

Den blev smaskig!   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards