anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 9 december 2012

Durcèer!

Av Anette Saleryd - 9 december 2012 17:47

Har bakat en typ biskvi som kallas Durcèer! Fick idén av en kompis, Kristina som hade bakat dem!

Jättegoda blev de!


Durcée ca 30  st            175 grader  i ca 10 min
 
3 st äggvitor vispas till skum
2 hg florsocker
2 hg skållad mald mandel (rör ihop socker och  mandel)
blanda i vitorna, grädda och låt kallna på  plåten.
 
Kräm 1
3 st äggulor
6 msk florsocker
6 msk mjölk
Detta sjudes till en kräm.
 
Kräm 2
150 gr rumsvarmt smör el  margarin
6 msk florsocker
Detta röres till en kräm.
 
Blanda de båda krämerna försiktigt så de inte skär sig.
Stryk krämen på baksidan av kakorna i en topp  och
ställ dem kallt en stund.
Smällt blockchoklad med lite olja och doppa  kakorna.
         
 
Smaskigt!   

 
 
kristina

kristina

22 december 2012 16:51

Vad kul att du har bakat dem. Jag har några kvar i en burk längst ner i frysen.
Tack för fina julkortet.
Jag önskar dig en riktigt god jul.
Go kram från mig!

http://kristinakickibloggplatsen.se

Anette Saleryd

23 december 2012 06:04

De blev jättegoda men jag har inte hittat några fler nånstans med det namnet, kan de även kallas nåt annat tro?

God Julkramar tillbaks till er också!
ps. mina ligger också gömda långt in i frysen...de är försvinnande goda! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards