Har bakat en typ biskvi som kallas Durcèer! Fick idén av en kompis, Kristina som hade bakat dem!
Jättegoda blev de!
Durcée ca 30 st 175 grader i ca 10 min
3 st äggvitor vispas till skum
2 hg florsocker
2 hg skållad mald mandel (rör ihop socker och mandel)
blanda i vitorna, grädda och låt kallna på plåten.
Kräm 1
3 st äggulor
6 msk florsocker
6 msk mjölk
Detta sjudes till en kräm.
Kräm 2
150 gr rumsvarmt smör el margarin
6 msk florsocker
Detta röres till en kräm.
Blanda de båda krämerna försiktigt så de inte skär sig.
Stryk krämen på baksidan av kakorna i en topp och
ställ dem kallt en stund.
Smällt blockchoklad med lite olja och doppa kakorna.
Smaskigt!
kristina
22 december 2012 16:51
Vad kul att du har bakat dem. Jag har några kvar i en burk längst ner i frysen.
Tack för fina julkortet.
Jag önskar dig en riktigt god jul.
Go kram från mig!
http://kristinakickibloggplatsen.se
Anette Saleryd
23 december 2012 06:04
De blev jättegoda men jag har inte hittat några fler nånstans med det namnet, kan de även kallas nåt annat tro?
God Julkramar tillbaks till er också!
ps. mina ligger också gömda långt in i frysen...de är försvinnande goda! =)