Direktlänk till inlägg 14 september 2012
Den här kakan är lätt att baka och tar inte så lång tid alls!
Dessutom är den väldigt lättäten!
Detta behöver man:
4 ägg
4 dl socker
4 dl mjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 dl vatten
glasyr:
150 g smör
1 ½ dl socker
1 msk vailjsocker
2 äggulor
garnering:
kokosflingor
Vispa ägg och socker fluffigt.
Tillsätt mjöl, bakpulver och vaniljsocker.
Häll i vattnet och rör smeten slät.
Häll smeten i en bakplåtspappersklädd plåt.
Grädda i 175 grader i 20-25 minuter. Låt kakan svalna.
Glasyr: Smält smör tillsammans med socker och vaniljsocker i en kastrull och låt koka ihop några minuter. Tag bort grytan från värmen och vispa försiktigt ned äggulorna och bred genast ut glasyren över kakan. Strö över rikligt med kokos.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
|||
|