anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 2 september 2012

Frusen crémetårta!

Av Anette Saleryd - 2 september 2012 09:44

Tro inte att jag har slutat att baka...men det senaste har jag bara bakat "favoriter i repris" som redan finns här på bloggen!

Den vita kladdkakan har blivit en riktigt favorit! Jag har serverat den med grädde men också gjort en topping och brett på vilket fungerade suveränt när jag skulle ta med den!

Sen har jag bakat morotskakan också, den håller sig lika saftig och god  flera dagar efter man har bakat den.

Här kommer en smaskig cheesekakevariant som är lita annorlunda än den jag brukar göra! Vi fick den på syrrans "kusinträff"! =)

Ingredienser:

2 äggulor

1 dl socker

1 tsk vaniljsocker

½ pressad citron

2 dl creme fraiche

1½ dl vispgrädde

2 äggvitor

degestive kex

Gör så här:

Blanda äggulor, socker, vaniljsocker och citronsaft med creme fraiche.

Vispa grädden i en bunke och äggvitorna i en annan.

Vänd ner båda i creme fraicheblandningen.

Smula några kex och lägg i en springform

Häll över smeten och strö över mer krossade kex.

Täck med folie och ställ i frysen minst 2 tim.

Ta upp dem en 15-20 min innan du ska servera dem så blir de lite mjuka!

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards