Direktlänk till inlägg 2 september 2012
Tro inte att jag har slutat att baka...men det senaste har jag bara bakat "favoriter i repris" som redan finns här på bloggen!
Den vita kladdkakan har blivit en riktigt favorit! Jag har serverat den med grädde men också gjort en topping och brett på vilket fungerade suveränt när jag skulle ta med den!
Sen har jag bakat morotskakan också, den håller sig lika saftig och god flera dagar efter man har bakat den.
Här kommer en smaskig cheesekakevariant som är lita annorlunda än den jag brukar göra! Vi fick den på syrrans "kusinträff"! =)
Ingredienser:
2 äggulor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ pressad citron
2 dl creme fraiche
1½ dl vispgrädde
2 äggvitor
degestive kex
Gör så här:
Blanda äggulor, socker, vaniljsocker och citronsaft med creme fraiche.
Vispa grädden i en bunke och äggvitorna i en annan.
Vänd ner båda i creme fraicheblandningen.
Smula några kex och lägg i en springform
Häll över smeten och strö över mer krossade kex.
Täck med folie och ställ i frysen minst 2 tim.
Ta upp dem en 15-20 min innan du ska servera dem så blir de lite mjuka!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
|||
|