Direktlänk till inlägg 18 juni 2012
Har testat två gånger förut att baka macroner så idag var det tredje gången gillt! De andra gångerna har jag använt mig av skållad, mald mandel men denna gången använde jag mandelmjöl!
Ingredienser:
125 g mandelmjöl
4 dl florsocker
1 1/4 dl äggvita, c:a 3-4 st
½ dl strösocker
ev. färgsättning ( jag har pressat blåbär och hallon genom en finmaskig sil, det färgsatte jag med)
Kräm:
100 g smör
1½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
smaksättning:
t.ex hallonsylt, kakao, kaffe, punch, blåbärspuré eller nåt annat gott!
Gör så här:
Blanda mandelmjölet och florsockret.
Vispa vitorna så hårt att du kan vända upp och ner på bunken utan att äggvitan släpper.
Tillsätt sockret och vispa ytterligare 2 min.
Sikta i mandel/socker blandningen och rör om.
Färgsätt om du vill.
Spritsa/klicka ut klickar stora som en 5-krona på bakplåtspapper och låt vila i 30 min.
Sätt på ugnen.
Grädda sedan i 125 grader c:a 20 min.
Låt kakorna kallna, lägg sedan ihop dem dubbla två och två med kräm emellan.
De blåa blev inte alls bra, de sprack och delade sig!
De rosa blev betydligt bättre men lååååångt ifrån bra!....men goda!
Bara att försöka igen!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|