Direktlänk till inlägg 17 juni 2012
Testade att baka dessa dubbla kakor för första gången idag!
Jag klickade dem för tätt på plåten...men nu vet jag det till nästa gång!
Vanilj/ Choklad whoopies:
ca 20 st
100 g smör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2½ tsk vaniljpulver
½ dl mjölk
Sätt på ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker vitt och poröst.
Tillsätt ägget.
Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och sen ner i smeten, tillsätt sedan mjölken.
Dela smeten i två delar och blanda i 1-2 tesked kakao + 75 g smält choklad av nån sort i den ena halvan.
Fyll en sprits med en rund tyll och spritsa ut 5 kr-stora små pluttar med jämna mellanrum på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i ca 10 minuter och låt dom sen svalna medan du gör fyllningen.
Fyllning:
60g rumsvarmt smör
3-4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1-2 msk kakao
100 g philadelfiaost
Bara att vispa ihop allt till en slät smet och lägga emellan kakorna två och två.
Nu är det bara att känna efter vad de smakar!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|