anettesbaksida

Senaste inläggen

Av Anette Saleryd - 28 april 2012 11:36

Dagens frestelse! Varsågoda! En muffins med morötter och topping!  

Tur att jag har köpt nya löparskor!   

   

Receptet kommer här:


2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 dl olja
3 dl rårivna morötter


175 grader, 15 minuter


...och så här gör man:


Vispa ägg och socker vitt och pösigt.


 Blanda alla torra ingredienser för sig.


Blanda ner de torra ingredienserna, oljan och de
rivna morötterna i äggsmeten.


Häll smeten i muffinsformar, grädda  ca 15 minuter för muffins ELLER en smord och
bröad kakform med löstagbar botten och grädda i mitten av ugnen i 175 grader i
30 minuter.


En glasyr också som är gott att ha till:


50-75 g mascarpone eller  philadelfiaost (blir lite syrligare men gott)
50 g smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker


Rör ihop alla ingredienser. Spritsa ut på muffinsen och garnera med t.ex gulfärgad
kokas.  


Av Anette Saleryd - 26 april 2012 20:50

Fick ett recept av en jobbarkompis som jag bakade ikväll och som vi ska ha till vårt FREDAGSMYS i morgon!

Mera choklad!  


Detta går åt till en kaka som man bakar i en rund form med löstagbara kanter:


100 smör

100 g hackad mjölkchoklad

2 ägg

1½ råsocker

2 dl vetemjöl

½ dl kakao

1 tsk bakpulver

100 g hackad mjölkchoklad


Topping:

1 dl vispgrädde

2 tsk honung

100 g hackad mjölkchoklad


Till servering:

Vispad grädde


Gör såhär:

Smält smöret i en kastrull, tillsätt de första 100 g choklad och rör så det smälter.

Vispa ägg och råsocker pösigt.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner växelvis med smörblandningen till en jämn smet.

Klä formen med bakplåtspapper och häll i ½ av smeten, strö över den andra högen med choklad och resten av smeten över.

Grädda i 175 grader i 17 min. Kakan ska vara lös i mitten. Låt stå och svalna helt i sin form.

Värm grädden och honungen i en kastrull. Hacka chokladen i bitar och lägg i en skål, häll grädden över chokladen och rör om.

Häll toppingen över den kalla kakan och ställ kallt i minst 3 tim. eller helst över natten.

Strö över lite florsocker innan servering om du vill och avnjut med en klick vispgrädde till.

   

Längtar till morgondagens FREDAGSMYYYYS!  

Ha en riktigt skön helg alla! 



Av Anette Saleryd - 23 april 2012 15:20

Det är bra för mig att låta bli att läsa andras bakbloggar!   

Men så svårt! Det ÄR ju så roligt! Vilket resulterar i nya provbak!

MEN idag har jag goa vänner som har nåt att fira lite extra så de ska få smaka på dessa ikväll!

 Det här behöver du till 15-18 st


150 g mjukt smör

3 ägg

2 2/3 dl socker

1½ tsk vaniljsocker

3 dl mjölk

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 nypa salt

1-2 msk kakao

50 g grovhackade hasselnötter (kan såklart uteslutas om man vill)

100 g grovhackad mörk choklad


Frosting:

dtygt 100 g rumsvarmt mjukt smör

100 g philadelfiaost

3 dl florsocker

1½ tsk hett vatten

2 rågde msk nutella


Gör så här:

Vispa ägg & socker.

Blanda de torra ingredienserna och rör i växelvis med smör,nötter, choklad och mjölk.

Klicka ut i formar och grädda i 200 grader ca: 10-12 min.

Låt kallna!


Toppingen:

Vispa smör och ost fluffigt.

Blanda i florsocker och vatten.

Rör sist i nutellan.

Spritsa på muffinsen och garnera med tex. minimashmallos eller riven vit choklad.

        

Mumsig chokladsmak med smak av nutella! Yammi!  

Lycka till med baket & Tjingeling!

Av Anette Saleryd - 21 april 2012 17:13

De här kakorna är betydligt godare än vad de ser ut att vara!   

Lätta att göra är de också! Vill man ha dem sega så gräddar man dem i ca: 10 min och vill man ha dem hårdare lite som skorpor gräddar man dem lite längre...men jag gillar dem sega!


Det här behöver man:

150 g smör

2½ dl socker

1½ dl farinsocker

2 ägg

ca: 5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

en nypa salt

100 g hackad mörk choklad

100 g hackad mandel


Gör så här:

Vispa smör och socker poröst.

Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop till en deg.

Dela i 4 delar.

Rulla ut 2 längder på varje plåt, lägg på bakplåtspapper,platta till lite. De flyter ut!

Grädda i 175 grader ca: 10 min.

Skär i bitar innan kakan har svalnat.

  

 Mmmm...mmm!  


Av Anette Saleryd - 20 april 2012 19:39

Ville ha nåt gott med choklad i...och gärna nån frisk smak till det så idag blev det en chokladrulltårta med citrongrädde i!  

...fick göra en variant med "vanlig" smörkräm i också till mannen  som inte gillar nåt surt!

Den var verkligen inte sur i smaken men bara han hör ordet citron så går det bakverket bort! 

   

Rulltårtan  gör man så här: 

Vispa 3 ägg och 1½ dl socker

Blanda ihop: 3/4 dl potatismjöl, 2 msk kakao och 1 tsk bakpulver

och sikta ner det i äggsmeten. Blanda.

Häll i en långpanna med bakplåtspapper och grädda i 225-250 grader i 5 min.

Stjälp upp den,låt kallna.

Vispa 2½-3 dl grädde och rör i några msk lemon curd (provsmaka så du får lagom mycket smak)

Bred ut på hela kakan och rulla ihop rulltårtan.

Vill du ha smörkräm:

Rör ihop 100 gram smör, 1½ dl florsocker, 1 äggula och 2 tsk vaniljsocker.

Sen är det bara att smaska i sig hela härligheten...eller åtminstone EN bit i alla fall!   

Av Anette Saleryd - 16 april 2012 10:14

Idag ska jag åka till en kompis tillika kusin och hälsa på! 

Eftersom min man inte gillar något som är eller kan vara åt det sura hållet passade jag på att göra en muffins med lemon curdtopping!

Jag gillar allt som är surt och syrligt...tror jag! För mig smakar det mer friskt och fräscht!

Var förresten på Ullared igår och inhandlade lite nya muffinsformar...som om jag inte hade några innan!  

      

Receptet kommer här:

3 ägg

2 dl socker

2½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

en gnutta salt

1½ dl creme fraiche


Gör som vanligt!

Vispa ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör i tillsammans med creme fraichen.

Klicka ut i formar och grädda i 200 grader c:a 12 min.  


Toppingen:

Vispa 100 gram philadelfiaost med 1 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker.

Häll i 2½ dl vispgrädde och vispa till allt tjocknar.

Rör i 2-3 msk Lemon curd och smaka av så det blir lagom mycket!

Sen är bara det bästa kvar! Att äta dem!   


Skulle ju hinna fixa och äta middag också innan jag åkte!

Det blev pannbiff idag!

 

Tjingeling!   

Av Anette Saleryd - 15 april 2012 20:48

För ett tag sen kom min man hem med en pastamaskin...som han visste att jag ville ha!   

Det var inte alls så svårt att göra egen färsk pasta som jag trodde!

Jag har testat en 4-5 olika recept och ingen smakar illa men jag gillar det här för att degen blir lätt att arbeta med:

Ingredienser:

2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 st medelstora ägg
2 msk vatten
2 msk olivolja eller rapsolja
2 krm salt


 Gör sålunda:

Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Tillsätt  äggen i hålet samt olja och salt.

Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig.

Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten och blanda eller fös försiktigt ihop degen.

Beräkna minst 6-8 minuters knådning tills du har en mjuk, blank och elastisk deg.

ELLER:

Gör som jag gör:

Häll i alla ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg!

Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.

Dela degen i fyra lika stora delar. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en  rektangulär kaka. Valsa den i pastamaskinen till önskad tjocklek och form.

Man kan göra pasta utan maskin också genom att använda sporra eller skära ut olika sorters pasta.

Låt pastan ligga och torka en stund innan du kokar den.

Kokas bara en till två minuter.

Servera med t.ex en god ost & skinksås!  

                    

Yammi!   

Av Anette Saleryd - 14 april 2012 11:00

En utav mina favoriter! Jag gillar choklad! 


Ingredienser:

3 dl socker

2 3/4 vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

½ dl kakao

50 gr smält smör

2 ägg

1½ dl varmt vatten


Gör så här:

Blanda socker, mjöl , vaniljsocker, bakpulver och kakao i en bumke.

Blanda i vattnet och ett ägg i taget till en jämn smet.

Häll upp i en smord bröad sockerkaksform.

Gradda i 175 grader i c:a 45-50 min.

          



Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards