Direktlänk till inlägg 21 januari 2013
Denna sötlimpa fick mina barn alltd hos sin dagmamma när de var små!
Satsen ger 4 rejäla limpor som går fint att frysa!
Detta behöver du ha hemma:
1 påse 2 kg rågsikt
några dl vetemjöl till utbakningen
3 tsk salt
1-1½ pkt brun farin
4 ägg
3 pkt jäst
1 liter 37 gradigt vatten
Gör så här:
Smula ner jästen.
Häll på vattnet och rör till jästen har löst upp sig
Lägg i salt, farinsocker och ägg.
Rör sedan i rågsikten till en fast deg.
Baka ut degen direkt till 4 limpor och lägg i en långpanna med bakplåtspapper emellan så de inte fastnar i varann.
Låt limporna jäsa i 1 timma under bakduk.
Grädda dem sen i 175 grader i 50-55 min.
Håll koll så limporna inte blir brända, lägg i så fall över ett bakplåtspapper.
Servera gärna med smör och ost! Smaskens!
Idag blir det nybakt limpa till ungdommarna när de kommer hem från skolan!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|