Direktlänk till inlägg 13 januari 2013
En saftig och god toscakaka gör du såhär:
175 gram smör
2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl vatten
2 tsk vaniljsocker
Toscasmet:
1 dl sötmandel skållas, hackas och röres ihop i en kastrull med
3/4 dl socker
50 g smör
1 msk vetemjöl
1 msk grädde
Sjud upp under omrörning.
Gör kakan så här:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning.
Rör i vattnet växelvis med vetemjölet blandat med vaniljsocker och bakpulver.
Häll i en springform och grädda i 175 grader i totalt 35 min.
Ta ut kakan 10 min innan den är klar och häll toscasmeten över.
Ställ in ytterligare 10 min tills toscan får en fin färg.
Allra godast blir den faktiskt dagen efter man bakat den, den står liksom till sig!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 | 22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|