Direktlänk till inlägg 28 november 2012
Här kommer ett recept på en enkel pepparkaksdeg där man inte behöver smälta smör och sirap och socker, den är SÅ enkel att göra!
Många tror att det är svårt att göra egen deg och köper färdig MEN hemmagjord blir ju SÅ mycket godare (enligt mig)!
Superlätta Pepparkaksdegen:
½ kg smör
½ kg socker
2 ägg
2 tsk kanel
2 tsk nejlikor
3 tsk bikarbonat
1 dl sirap knappt
14 dl vetemjöl
Rör ihop och låt vila 1 dygn
Klart! Lätt som en plätt va?
Jag har inga bilder på mina pepparkakor än men fick lite bråttom med att få ut receptet i fall nån ville baka på egen deg innan jag bakar!
Jag har ett recept från min farmor också ifall nån vill göra den varianten!
285 g sirap
285 g strösocker
285 g smör
2 ägg
2 tsk bikarbonat
1 tsk nejlikor
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
830 g mjöl
Gör så här:
Värm sirapen, den ska inte koka och töm i socker och smör.
Blanda kryddorna och bikarbonaten i lite mjöl.
Blanda i ett ägg i taget och sen kryddblandningen.
Rör i hälften av mjölet, sätt sedan in degen i kylen i trekvart för att kallna.
Arbeta sedan in resten av mjölet på bakbordet.
Låt vila över natten.
Ta up kakor och grädda i 220 grader i 3-5 min.
Lycka till men bakningen!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
|||||
|