anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 25 november 2012

Crème brûlée!

Av Anette Saleryd - 25 november 2012 17:13

För första gången har jag gjort egen Crème brûlée! Min mans favoritdessert när vi äter ute! Men nu kan vi även äta det hemma. Inte alls svårt!


Detta behövs till 6 port.

 

6 st äggulor

2 dl vispgrädde

3 dl mjölk

80 g strösocker

1 st vaniljstång


Till karamellisering :

2 msk farinsocker

2 msk strösocker


Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader.

Dela vaniljstången och skrapa ur den med lite av strösockret ner i en kastrull.

Lägg även ner vaniljstången.

Tillsätt grädden och mjölken och värm upp.

Blanda äggulor och resten av sockret i en bunke. Vispa lätt.

Häll sen över gräddblandningen och fortsätt att vispa tills allt blandat sig.

Smöra 6 små formar. ‘

Ta bort vaniljstången och häll upp blandningen i formarna.

Ställ dem i en långpanna med hett vatten upp till halva höjden på formarna.

Grädda i nedre delen av ugnen cirka 40 minuter eller tills de har stelnat.

 

Ta ut formarna och låt dem kallna.

Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.

Strö farinsocker och strösocker över formarna.

Gratinera formarna tills de får en gyllenbrun knäckig yta, cirka 5-10 minuter.

Låt formarna helst svalna något innan desserten serveras!

(Har du en gasolbrännare eller varmluftspistol hemma så kan du bränna av sockret med den!)

Creme Brulee kan serveras både kall och ljummen. Bara att köra på sin egen favorit!

             

Jag fixade till den lite innan servering!   

 
 
Creme Brulee

Creme Brulee

4 mars 2014 23:02

Vad fint du har presenterat desserten!

http://www.cremebrulee.se

Anette Saleryd

17 augusti 2014 13:15

Tack! :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards