Direktlänk till inlägg 4 november 2012
Här hemma går den under namnet: Mazarinkaka! Jag brukar kalla den det eftersom botten blir mazarinaktig! Detta är en kaka som ser köpt och avancerad ut men som är så lätt att göra!
Den blir riktigt lyxig!
Receptet kommer från en väninna som heter Gunilla!
Detta behöver du:
175 g smält smör
75 g riven mandelmassa
1 ägg
8-10 droppar bittermandelolja
1½ dl mjölk
2½ dl socker, jag brukar ta 2 dl
3 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
Glasyr:
2 dl florsocker
1 dl hallonsylt
Jag tycker det blir lite för mycket glasyr men det är en smaksak.
Gör så här:
Blanda den rivna mandelmassan med ägg och bittermandel och mjölk.
Rör i socker, mjöl, vaniljsocker och sist det smälta smöret.
Häll i en smord (eller använd bakplåtspapper) rund form med löstagbar botten, springform.
Grädda i 175 grader c:a 35-40 min.
Låt kakan kallna.
Rör ihop glasyren och bred över, ställ kallt!
Kan avnjutas som den är eller med en klick vispad grädde!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 | ||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | |||
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 | |||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 |
27 | 28 | 29 |
30 |
|||||
|