anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 4 november 2012

Mandelkaka!

Av Anette Saleryd - 4 november 2012 10:02

Här hemma går den under namnet: Mazarinkaka! Jag brukar kalla den det eftersom botten blir mazarinaktig! Detta är en kaka som ser köpt och avancerad ut men som är så lätt att göra!

Den blir riktigt lyxig!

Receptet kommer från en väninna som heter Gunilla!  


Detta behöver du:


175 g smält smör

75 g riven mandelmassa

1 ägg

8-10 droppar bittermandelolja

1½ dl mjölk

2½ dl socker, jag brukar ta 2 dl

3 dl vetemjöl

1 msk vaniljsocker


Glasyr:

2 dl florsocker

1 dl hallonsylt

Jag tycker det blir lite för mycket glasyr men det är en smaksak.


Gör så här:


Blanda den rivna mandelmassan med ägg och bittermandel och mjölk.

Rör i socker, mjöl, vaniljsocker och sist det smälta smöret.

Häll i en smord (eller använd bakplåtspapper) rund form med löstagbar botten, springform.


Grädda i 175 grader c:a 35-40 min.

Låt kakan kallna.

Rör ihop glasyren och bred över, ställ kallt!

Kan avnjutas som den är eller med en klick vispad grädde!

         








 
ANNONS
 
kristina

kristina

8 november 2012 16:16

Nu har jag lagt ut receptet på durceér på min blogg. Jag bakade dubbel sats idag. de ble mycket goda och smarriga.
Tack för senast och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Anette Saleryd

11 november 2012 14:42

Spännande! :) Ska genast gå in och kika!
Go kram tebaks! :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14


 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anettesbaksida med Blogkeen
Följ anettesbaksida med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se