Alla inlägg under oktober 2012
Gjorde den "lätta och snabbare" varianten på botten idag!
Jag tog mandelmassa istället för att skålla och mala mandeln men det blir jättegott ändå!
Detta behöver du:
275 g mandelmassa
1½ dl socker
2 äggvitor
Riv mandelmassan fint, blanda med sockret och vispa i äggvitan.
Klicka ut på bakplåtspappersklädda plåtar.
Det står på receptet att det ska bli c:a 34 st
Jag fick 20 st av denna satsen men då blev de ganska stora.
Grädda i 175 grader i c:a 15 min Mina tog c:a 17 min.
Låt de kallna lite och lossa sen på bottnarna.
Det är viktigt att man använder sig av en riktigt god smörkräm för den känns tydligt när man äter.
Jag gör därför en så kallad "Fin Smörkräm" ur 7 sorters kakor men sockerlag.
Låt dej inte skrämmas av det för den är så lätt!
Detta behöver man:
3/4 dl strösocker
1/2 dl vatten
3 äggulor
150 gram rumstempererat smör
1 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
(1 msk stark espressokaffe hade jag denna gången också)
Gör så här:
Koka socker och vatten tills det håller trådprovet.
Trådprovet= Ta en droppe mellan tummen och pekfingret, massan ska bilda en tråd när du för isär dem.
Det tar c:a 5 min att koka lagen.
Häll den heta lagen, lite i taget under kraftig vispning över äggulorna, vispa för fullt hela tiden.
Tillsätt det mjuka smöret i små klickar medan du fortsätter att vispa.
Vispa sist i smaksättningen.
Jag kan tycka att smörkrämen knappt räcker till en sats biskvier så nästa gång gör jag 1½ sats kräm.
Bred på krämen och ställ kallt.
Smält chokladen, doppa sen biskvierna och ställ kallt igen.
Sen är det bara att starta kaffebryggaren och NJUTA!
Just denna biskvi ligger numera i min mage!
De här kakorna bakade vi endel när barnen var små och nu hittade jag dem på nytt! De är små men naggande goda!
Innehåller:
300 g bregott
1½ dl socker
3 dl vetemjöl
2 dl majsenamjöl
1 tsk bakpulver
Rör ihop bregott och socker tillsätt därefter resten av ingredienserna.
Klicka ut i muffinsformar och grädda, 150-175 grader i c:a 30 min
Kanelbullens Dag!
Vad vore roligare än att bjuda på bullar då! Nybakta, ljumma med en kopp kaffe till eller varför inte ett glas iskall mjölk för de som gillar det!
Här kommer receptet:
1 sats ger c:a 30 st
150 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
c:a 1,4 liter vetemjöl
Smält smöret.
Rör i mjölken och värm till 37 grader
Smula ner jästen i en bunke, häll på mjölkblandningen och rör om.
Tillsätt socker, salt och vetemjölet (lite i taget)
Arbeta till en slät deg. Täck över bunken med en handuk.
Låt jäsa i 30 min.
Dela degen i 3-4 delar, kavla ut och bred på fyllning,rulla ihop och dela i bitar som du lägger i pappersformar.
Låt jäsa i 40 min och grädda sen i 225-250 grader i c:a 10 min
Fyllning:
200 g smör
2-3 dl florsocker
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 msk kanel
Bara att vispa ihop alltihop!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|