anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 25 oktober 2012

Bananbakelser!

Av Anette Saleryd - 25 oktober 2012 18:57

Har bakatdessa förut men utan att få till glasyren som jag vill och så den smakar "köpt"!

Sen hittade jag essenser på www.borgebykryddgard.se , klickade i och dagen efter låg de i postlådan! Perfekt!

Så nu "måste" jag ju provbaka bananbakelser! Tjohoo!   

Gjorde Petit-choubakelser från 7 sorters kakor, vilket är superlätt!


Enkla och få ingredienser:

3 dl vatten

100 g smör

2 dl vetemjöl

3 ägg


Gör så här:


Koka upp vattnet med smöret i en kastrull.

tillsätt mjölet och vispa tills degen släpper kanterna men inte längre för då kryper fettet ut och bakelserna höjer sig inte under gräddningen.

Tag kastrulle från plattan och låt smeten svalna något.

Vispa sen i äggen, ett i taget till en slät smet.

Spritsa eller klicka ut smeten på bakplåtspapper.

Grädda i 200 grader c:a 25 min

Det står att det blir c:a 15 st av en sats men då blir de ganska små tycker jag.


     

Jag fyllde mina med:

3 dl vispgrädde som jag vispade nästan klar och det sista vispade jag i

2 mosade bananer.

Sen smälte jag lite choklad och ringlade över +

florsocker glasyr:

lite florsocker

2-3 droppar bananessense och    

pyttelite vatten.

Sist men inte minst lite siktat florsocker på toppen.


   

Smaskens!  

 
ANNONS
 
Ingen bild

Maria

29 oktober 2012 20:06

Mmmm Bananbakelse! de såg nästan ut som man kommer i håg dom när man var barn. Ser verkligen goda ut.

Anette Saleryd

31 oktober 2012 17:28

Jaa, de är lika goda fortfarande tycker jag! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14


 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ anettesbaksida med Blogkeen
Följ anettesbaksida med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se