Direktlänk till inlägg 13 oktober 2012
I dag stod det en Toscakaka på mannens önskelista! Så självklart fick det bli det!
Den här blir egentligen ännu godare dagen efter när den har "stått till sig"...men vi får se om det finns nåt kvar av den då!
Ingredienser:
175 g smör
1½ dl socker
2 ägg
3dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Till toscaglasyren:
½-1 dl mandel skållade,skalade och hackade eller mandelspån
50 g smör
3/4 dl socker
1 msk vetemjöl
1 msk mjölk eller grädde
Glasyren gör du så här:
Smält margarinet i en gryta.
Tillsätt socker, vetemjöl och mjölk.
Låt det få ett uppkok så glasyren blir lite tjock.
Lägg i den hackade sötmandeln.
Kakan görs så här:
Rör socker och margarin poröst med elvisp.
Tillsätt äggen och fortsätt rör.
Tillsätt vetemjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker.
Häll smeten i en smord och bröad springform (löstagbar kant)
In i ugnen ca 25 min.
Tag formen ur ugnen och smeta på glasyren.
Push in ugnen ytterligare 10 min eller tills kakan fått fin färg.
Färdig! ...och du har en god kaka till fikat!
Dags för provsmakning!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 | 11 | 12 |
13 | 14 |
|||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 |
|||
22 | 23 |
24 |
25 | 26 |
27 |
28 | |||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|