Nu drar den igång! Äpplesäsongen!
Äpple, kanel och sockerkaka kan ju inte bli fel!
Ingredienser:
4 ägg
4 dl strösocker
5½ dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 dl mjölk
ca 6-7 medelstora äpplen
1 dl strösocker
1½ msk kanel
ev pärlsocker
Börja med att förbereda äpplena.
Skala och skär de i tärningsstora bitar. Lägg i en fryspåse och häll på socker och kanel. Knyt åt och blanda runt. Lägg åt sidan medan smeten förbereds.
Smält smöret och låt det svalna lite.
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölk.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner det i smeten. Rör försiktigt så allt blandas till en slät smet.
Tillsätt smöret och vänd runt så det går in i smeten.
Klä en långpanna med bakplåtspapper och häll ner smeten.
Lägg eller strö över äpplena.
Om man vill kan man strö pärlsocker över också.
Grädda i 200 grader i c:a 25 min
Går precis lika bra att äta som den är ELLER med vaniljsås!