anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 10 september 2012

Blåbärscupkakes med smulpaj!

Av Anette Saleryd - 10 september 2012 18:11

Var nyfiken på den här muffinsen med "smulpaj" över så jag gjorde två varianter, en med blåbär och en med hallon!


Ingredienser:
100 g smör

2 st ekologiska ägg

1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt ca 3 dl blåbär (frysta eller färska)

75 g kallt smör

2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
Frosting:
3 dl grädde

2 msk socker
1/2-1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl blåbärs pureé (mixa blåbär med socker (mängd efter egen smak) till en pureé, sila sen så bara vätskan återstår)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Rör lite slarvig ner blåbär i smeten utan att röra om mycket. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.
Fyll till 2/3.
Crumble:
Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

Strö mycket crumble på toppen av varje cupcake.
Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter (tills tandpetaren du sticker i mitten kommer ut torr). Låt svalna.
Frosting:
Blanda grädde, socker och vaniljsocker i en bunke och ställ i kylen en stund så att sockret smälter.

Vispa sedan mjukt (men toppar ska ändå bildas), Rör i blåbärs pureén och vispa till en fast frosting.

Spritsa över cupcaken och granera med blåbär eller strössel.

Gjorde faktiskt en annan topping på hallonen eftersom jag bara tyckte det smakade grädde av den första och då gjorde jag denna:

100g philadelfiaost

60 g rumsvarmt smör

½ dl florsocker

1-2 msk hallonsylt

Bara att blanda ihop alltsammans och smaka av om du vill ha mer av nåt i !

               

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards