Direktlänk till inlägg 2 september 2012
Detta är en söt & god kaka som bör avnjutas i lagom små bitar!
Vi fick den för första gången på ett födelsedagskalas! Tack Madde!
Ingredienser:
2 ägg
3 dl socker
100g mald sötmandel
1,25 dl vetemjöl
100g smält smör
Topping:
200g schweizernöts choklad
7 msk grädde
1 msk smör
Gör såhär:
Vispa ägg och socker pösigt i en skål.
Blanda ner den malda mandeln, mjölet och smöret i skålen.
Se till att smeten är jämn.
Häll allt samman i en smord rund springform med löstagbar kant.
Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.
Ta ut kakan och låt den svalna något.
Smält under tiden chokladen i ett vattenbad eller i micron.
Rör ner grädden och smöret i chokladen.
Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.
Servera med en klick vispad grädde! Oooo, så gott!
...men innan vi åt denna så åt vi :
Värdens största smörgåstårta som Madde & Leni hade gjort själva utan recept! (så det kunde jag tyvärr inte få) Den var jättesmarrig!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | ||||||||
3 | 4 |
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
|||
10 | 11 |
12 |
13 |
14 | 15 |
16 | |||
17 | 18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 | 27 |
28 |
29 | 30 |
|||
|