anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 2 september 2012

Schweizernötkaka!

Av Anette Saleryd - 2 september 2012 10:06

Detta är en söt & god kaka som bör avnjutas i lagom små bitar!

Vi fick den för första gången på ett födelsedagskalas! Tack Madde!  

Ingredienser:

2 ägg

3 dl socker

100g mald sötmandel

1,25 dl vetemjöl

100g smält smör

Topping:

200g schweizernöts choklad

7 msk grädde

1 msk smör


Gör såhär:


Vispa ägg och socker pösigt i en skål.

Blanda ner den malda mandeln, mjölet och smöret i skålen.

Se till att smeten är jämn.

Häll allt samman i en smord rund springform med löstagbar kant.

Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 min till lätt gyllenbrun färg.

Ta ut kakan och låt den svalna något.

Smält under tiden chokladen i ett vattenbad eller i micron.

Rör ner grädden och smöret i chokladen.

Bred toppingen på kakan och låt den svalna i kylen.

 Servera med en klick vispad grädde! Oooo, så gott!       

   

...men innan vi åt denna så åt vi :

Värdens största smörgåstårta som Madde & Leni hade gjort själva utan recept! (så det kunde jag tyvärr inte få) Den var jättesmarrig!  

        

                                         

 
 
Ingen bild

malin

3 september 2012 21:55

...eller tack malin;-) Var jag som gjort dom hahaha. God är den iaf! Imorgon kör vi soppa här. Tack för inspiration!

Anette Saleryd

12 september 2012 17:46

Ja,just det! Du gjorde ju den först! Tack själv för baktips! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards