anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2012

Lavendelskorpor!

Av Anette Saleryd - 18 augusti 2012 10:19

Det här är en spännande skorpa, antingen tycker man om den eller inte!

Jag tycker den är jättegod men första gången jag smakade tänkte jag på min farmors lavendelkuddar som hon hade i gadroben!   

Min man tycker de smakar tvål! Men testa och gillar man det inte så är det ju bara att ta bort lavendeln eller ersätta med nåt man gillar mer t.ex choklad!

Detta behöver man ha till hands:

100 g sötmandel

100 g rumsvarmt smör

1½ dl socker

4 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

1 ägg

2 msk hackade lavendelblommor.

(använder man färska blommor blir det mildare smak än med de torkade)

Gör så här:

Hacka mandeln grovt.

Vispa det mjuka smöret med sockret till en porös smet med hjälp av en elvisp.

Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta in i smeten tillsammans med ägg, mandel och lavendel.

Dela och rulla ut degen i 6 längder, lika långa som kortsidan på en bakplåt.

Täck 2 plåtar med bakplåtspapper och placera ut 3 längder på var plåt.

Platta ut lite lätt med handen.

Grädda skorporn i mitten av ugnen i 15-20 min, 180 grader.

Låt svalna i 10 min och dela sen i centimetertjocka bitar.

Vänd sedan snittytan upp och torka dem i 15 min.

         

Lägg de färdiga kalla skorporna i en burk med lock och förvara dem där!

De har en strykande åtgång...i alla fall hos mig!   

Roligt att lägga i en fin glasburk och ge bort kanske...men då får man baka mer än EN sats!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards