Direktlänk till inlägg 18 augusti 2012
Det här är en spännande skorpa, antingen tycker man om den eller inte!
Jag tycker den är jättegod men första gången jag smakade tänkte jag på min farmors lavendelkuddar som hon hade i gadroben!
Min man tycker de smakar tvål! Men testa och gillar man det inte så är det ju bara att ta bort lavendeln eller ersätta med nåt man gillar mer t.ex choklad!
Detta behöver man ha till hands:
100 g sötmandel
100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 ägg
2 msk hackade lavendelblommor.
(använder man färska blommor blir det mildare smak än med de torkade)
Gör så här:
Hacka mandeln grovt.
Vispa det mjuka smöret med sockret till en porös smet med hjälp av en elvisp.
Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och arbeta in i smeten tillsammans med ägg, mandel och lavendel.
Dela och rulla ut degen i 6 längder, lika långa som kortsidan på en bakplåt.
Täck 2 plåtar med bakplåtspapper och placera ut 3 längder på var plåt.
Platta ut lite lätt med handen.
Grädda skorporn i mitten av ugnen i 15-20 min, 180 grader.
Låt svalna i 10 min och dela sen i centimetertjocka bitar.
Vänd sedan snittytan upp och torka dem i 15 min.
Lägg de färdiga kalla skorporna i en burk med lock och förvara dem där!
De har en strykande åtgång...i alla fall hos mig!
Roligt att lägga i en fin glasburk och ge bort kanske...men då får man baka mer än EN sats!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|