Direktlänk till inlägg 18 augusti 2012
Den här kan man servera både som kaka till kaffet, blir lite som tosca eller som tårta med t.ex färska hallon på toppen!
Den bör stå i kylen över natten med plastfolie på för att "sega till sig" innan man äter den!
Ingredienser:
2 dl socker
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
½ dl grädde
½ sirap
150 g smält smör
Gör sålunda:
Blanda samman allt!
Dela i 4 delar.
Bred ut cirklar på bakplåtspapper.
1 botten på varje plåt, jag bredde ut mina stora som en assiette ungefär men de flyter ut mer under gräddningen
Grädda varje botten tills de blir gyllenbruna, c:a 10 min i 175 grader
Låt dem kallna.
Vispa 2½ dl grädde och fördela mellan flarnen, avsluta med ett flarn överst.
Svep en plasfolie över tårtan och ställ i kylen över natten.
Den blir då seg och så himlans god!
Sikta florsocker över innan servering!
Lycka till med baket!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|