anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 18 augusti 2012

Havreflarnstårta!

Av Anette Saleryd - 18 augusti 2012 10:04

Den här kan man servera både som kaka till kaffet, blir lite som tosca eller som tårta med t.ex färska hallon på toppen!

Den bör stå i kylen över natten med plastfolie på för att "sega till sig" innan man äter den!

Ingredienser:

2 dl socker

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

½ dl grädde

½ sirap

150 g smält smör

Gör sålunda:

Blanda samman allt!

Dela i 4 delar.

Bred ut cirklar på bakplåtspapper.

1 botten på varje plåt, jag bredde ut mina stora som en assiette ungefär men de flyter ut mer under gräddningen

Grädda varje botten tills de blir gyllenbruna, c:a 10 min i 175 grader

Låt dem kallna.

Vispa 2½ dl grädde och fördela mellan flarnen, avsluta med ett flarn överst.

Svep en plasfolie över tårtan och ställ i kylen över natten.

Den blir då seg och så himlans god!

Sikta florsocker över innan servering!  

   

Lycka till med baket!  


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards