anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 6 augusti 2012

Cake pops!

Av Anette Saleryd - 6 augusti 2012 16:22

Jippiii, tänkte jag när jag hittade det här receptet! Godis OCH kaka i ett!

Har aldrig testat att göra sånna innan men nu så!

Det finns precis hur många varianter som helst på garneringen och jag har hittat två varianter på innehåll som tilltalar mig! En med chokladinnehåll och vit choklad runt och en med ljust innehåll som är doppad i mörk choklad!

Jag bara undrar...KAN det bli bättre!?!   

 

Till den mörka varianten behöver man:

2 paket ballerina kladdkaka

50-100 g philadelphiaost

200 g vit choklad


 Gör så här:

Kör  ballerinakakorna i matberedare tills det bara är  smulor.

Tillsätt  Philadelphiaost, börja med 50g. Blanda och känn  på degen så den får lagom konsistens.

Rulla sedan degen till bollar i den  storlek du själv önskar. Lägg in dem i kylen i ca 30 min.

Smält chokladen i ett vattenbad. 

Ta ut bollarna från kylen och sedan  är det  bara att doppa hela bollen i chokladen och ställ på ett  bakplåtspapper i kylen tills chokladen stelnat eller sätta bollen på en grillpinne och sen i oasis eller liknande om man vill ha dem helt runda. Garnera med strössel i olika färger och former eller ät som de är med bara choklad runtom!


Den ljusa varianten gör du såhär:

Mixa 200 g philadelphiaost och

200 g smör fluffigt och vitt.

Båda ingredienserna skall vara rumstempererade.

Sen har man i 3 tsk citronsaft.

Sikta sedan ner 13- 15 dl florsocker (i omgångar).
Vispa fluffigt, så att sockret löses upp.

Nu har du en cream cheese frosting. Den kan man även använda till cupcakes eller
morotskaka.

Låt stå i kylen ca 10 minuter, eller på bänken medan du smular sönder
sockerkakan.

Ta drygt halva sockerkakan och bryt i bitar. Lägg ner i en mixerskål eller mosa
fint med en gaffel.

Lägg smulorna i en skål och häll ner 3 dl av den färdiga frostingen. Rör runt
ordentligt.

Det skall vara lite trögt att röra runt, den skall inte vara flytande på något sätt. Ta annars i mer smulad sockerkaka.

Sen formar du bollar i önskad storlek och ställer kallt för att stelna.

Smält chokladen och doppa bollarna och garnera godbitarna!


       

 Sjutton vad goda de blev!   

 
 
Ingen bild

Liselotte

20 augusti 2012 19:28

Såååå goda!!!!! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards