Direktlänk till inlägg 3 augusti 2012
Morotskaka är ju aldrig fel!
Idag blev det den här varianten:
6 ägg
4½ dl socker
1½ dl smakneutral olja
4-5 rivna morötter
6 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 msk vaniljsocker
1 msk bikarbonat
1 msk bakpulver
Glasyr:
200 g fäsrkost typ philadelfiaost
100 g rumsvarmt smör
5 dl florsocker
+ kokos till garneringen om man vill ha det!
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker poröst så att det nästan blir vitt.
Blanda ihop de torra ingredienserna och rör i.
Rör ner olja och morötter.
Häll smeten i långpanna och grädda i ca 30 minuter.
Rör ihop alla ingredienser till glasyren och bred ut den på kakan när den har
svalnat.
Smaskens med en kopp kaffe eller saft!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|