anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 3 augusti 2012

Kärleksmums!

Av Anette Saleryd - 3 augusti 2012 14:12

Kärleksmums, Snoddas eller Fiffirutor, kärt barn har många namn!

Idag gjorde jag "lyxvarianten" med choklad i smeten och ovanpå.

Receptet kommer från www.recept.nu

Ingredienser:

5 st ekologiska ägg

4 dl strösocker

4½ dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

5 msk kakao av god kvalitet

300 g smör

2 dl vatten

200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)

Glasyr och garnering:

2 dl vispgrädde

2 msk espressokaffe

200 g mörk kvalitets choklad 70%

c:a 2 dl kokosflingor till garnering

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Vispa ägg och strösocker pösigt.

Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.

Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.

Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.

Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.

Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten. Jag hackade den i bitar och blandade i den i smeten direkt.

Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt den svalna.

Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.

Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.

Strö över kokos och servera skuren i rutor.

         

Jag tyckte denna glasyren bara skönk ner i kakan och försvann och då fanns det plötsligt inget att "fästa " kokosen i...så jag gjorde den gamla vanliga glasyren oxå och bredde över!  

Så nu blir kakan antagligen dubbelt så god!

Glasyr:

4 msk smält smör blandas med

2 msk kaffe

200-300 g florsocker

1 msk kakao

1 msk vaniljsocker

Bara att stryka ut över kakan och på med kokos! Å, sen njuta!      



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards