Direktlänk till inlägg 3 augusti 2012
Kärleksmums, Snoddas eller Fiffirutor, kärt barn har många namn!
Idag gjorde jag "lyxvarianten" med choklad i smeten och ovanpå.
Receptet kommer från www.recept.nu
Ingredienser:
5 st ekologiska ägg
4 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 msk kakao av god kvalitet
300 g smör
2 dl vatten
200 g knäckchoklad (alt. mjölkchoklad eller mörk kvalitets choklad)
Glasyr och garnering:
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitets choklad 70%
c:a 2 dl kokosflingor till garnering
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och strösocker pösigt.
Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en skål.
Sikta mjölblandningen i äggsmeten och vänd försiktigt ihop smeten.
Smält smöret och blanda det med vattnet, rör ner det i smeten.
Klä en plåt, cirka 40 x 35 centimeter med bakplåtspapper och häll i smeten.
Hacka knäckchokladen grovt och strö över smeten. Jag hackade den i bitar och blandade i den i smeten direkt.
Grädda kakan i cirka 15 minuter (den får inte bli torr), prova med en sticka. Låt den svalna.
Koka upp grädden, häll i espressokaffet och rör i 200 gram finhackad mörk choklad.
Låt glasyren svalna något och bred den över kakan.
Strö över kokos och servera skuren i rutor.
Jag tyckte denna glasyren bara skönk ner i kakan och försvann och då fanns det plötsligt inget att "fästa " kokosen i...så jag gjorde den gamla vanliga glasyren oxå och bredde över!
Så nu blir kakan antagligen dubbelt så god!
Glasyr:
4 msk smält smör blandas med
2 msk kaffe
200-300 g florsocker
1 msk kakao
1 msk vaniljsocker
Bara att stryka ut över kakan och på med kokos! Å, sen njuta!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 | 4 |
5 |
|||||
6 | 7 | 8 | 9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 | 14 |
15 |
16 |
17 |
18 | 19 |
|||
20 |
21 |
22 | 23 |
24 |
25 |
26 | |||
27 |
28 |
29 |
30 |
31 |
|||||
|