Direktlänk till inlägg 13 juli 2012
Firade in semestern med att baka en seg och god kaka med plopp inuti för det var den sorten vi hade hemma!
Detta behöver du:
4 ½ dl vetemjöl
½ tsk bikarbonat
½ tsk salt
150 gram smör
½ dl råsocker strö
3 ¼ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
1 äggula
200 gram hackad choklad (Jag använde 4 st plopp= 200 gr)
Smält smöret.
Rör ihop smör, råsocker och strösocker i
en skål.
Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir
lite fluffigt.
Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en skål.
Tillsätt mjölblandningen i smör-och äggblandningen och rör ihop.
Rör inte för länge bara så att det blir blandat.
Hacka chokladen och rör ner den sist i smeten.
Dela degen i 15 bitar. Gör bollar som du plattar ut lite grann.
Det får plats 5 kakor på en plåt. Se till att du sprider ut dem ordentligt,de flyter ut.
Grädda kakorna på 175 grader i cirka 12-15 minuter, tills kanterna fått lite färg. Grädda inte för
länge, då mister sin seghet!
Detta var den 1:a plåten, de nästkommande bakade jag några min mindre och de blev bättre tyckte jag...mera seeeega!
Nästa gång tror jag att jag ska testa att ha daim i!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 |
13 | 14 | 15 |
|||
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | 21 |
22 |
|||
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
|||
30 |
31 |
||||||||
|