Direktlänk till inlägg 21 juni 2012
Varje år bakar jag den här Jordgubbstårtan till midsommarafton!
Jag tycker den är superdupergod! Blandningen mellan grädde och creme fraichenen är suverän till jordgubbar!
Baka vilken tårtbotten som helst!
Mitt orginalrecept bakas i en liten långpanna.
Så här:
Vispa 4 ägg med 2 dl socker pösigt.
Blanda 1 dl vetemjöl, 1 dl potatismjöl och 1½ tsk bakpulver och rör ner i äggblandningen.
Baka med bakplåtspapper 225 gr i c:a 10 min.
Gräddfyllningen:
Vispa 3 dl grädde med ½-1 dl florsocker & 1 msk vaniljsocker
blanda sedan i 2 dl creme fraiche och vispa ihop det. Klart! Å, såååå gott!
Vill man göra det enkelt så bred bara gräddkrämen över botten och lägg på massor av jordgubbar....eller också gör man som jag!
Lägg kräm och jordgubbar mellan varje tårtlager + ovanpå!
Smaskens till sista slicken!
Vill önska er alla som kikar in här en riktigt Glad Midsommar!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|