anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 9 juni 2012

Kladdkakor med olika topping!

Av Anette Saleryd - 9 juni 2012 12:54

I dag ska min son och hans underbara sambo ha en gemensam

Inflyttnings & 20-års fest!   

Jag har bakat chokladkladdkakor (recept finns på bloggen men jag lägger in det här igen) och dessa har jag toppat med lite olika saker dels för att göra dem lite "festligare" och dels för att vi faktiskt har olika smak! 

Har skrivit vad det är för sort på var och en så man kan välja sina favoriter!

8 st blev det + en köpt (jättegod) glutenfri!    


Detta går åt till en kaka som man bakar i en rund form med löstagbara kanter:

100 smör

100 g hackad mjölkchoklad

2 ägg

1½ råsocker (har man inte det hemma funkar vanligt socker oxå)

2 dl vetemjöl

½ dl kakao

1 tsk bakpulver

100 g hackad mjölkchoklad 


Gör såhär:


Smält smöret i en kastrull, tillsätt de första 100 g choklad och rör så det smälter.

Vispa ägg och råsocker pösigt.

Blanda de torra ingredienserna och rör ner växelvis med smörblandningen till en jämn smet.

Klä formen med bakplåtspapper och häll i ½ av smeten, strö över den andra högen med choklad och resten av smeten över.


Grädda i 175 grader i 17 min. Kakan ska vara lös i mitten. Låt stå och svalna helt i sin form.


Gör valfri topping.

Häll toppingen över den kalla kakan och ställ kallt i minst 3 tim. eller helst över natten.


Strö över lite florsocker innan servering om du vill och avnjut med en klick vispgrädde till.


Toppingarna som jag gjorde var:

Smält nougat, bara att breda ut på kakan och låta stelna

Smält marabou polka, samma här + garnering med samma choklad

En kräm som man kan göra antingen med bara vanilj eller choklad:

Den innehåller:

50 g philadelfiaost

30 g rumsvarmt smör 

1 tsk vaniljpulver

2½ msk kakao

2 dl florsocker

Bara att vispa ihop med elvisp eller i en matberedare


Sen gjorde jag en ljus och en mörk variant av den här glasyren:

1 dl grädde

½ msk honung

3/4 msk socker

kokas upp och hälls över 70-100 vit, mörk eller mjölkchoklad.

Denna glasyr blir ganska rinning vilket resulterade i att det mesta låg i mitten på kakan .

Vi får hoppas att smaken blir god i alla fall.

Snart ska vi provsmaka dessa härligheter! (hoppas de är goda)

Ha en härlig helg!    

            

De ska serveras med en klick grädde också!   

 
 
Kristina

Kristina

11 juni 2012 18:47

Vilka smarriga kakor!
Kommer tillbaka och hämtar recept.
Ha det gott och go kram!

http://kristinakicki.bloggplatsen.se

Anette Saleryd

12 juni 2012 06:12

Ja, de blev uppskattade över förväntan vilket var jätteroligt! Ha det gott tillbaks! =)

 
carri

carri

11 juni 2012 21:07

Hej ! Roligt med alla variationer på kladdkakan, ska prova en av dem till midsommar.

Ha en fin kväll !

http://carri.bloggplatsen.se

Anette Saleryd

12 juni 2012 06:13

Ja, visst! Det är bara att plocka ut sin favorit! Ha det gott! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards