anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 2 juni 2012

Leilas: Rabarber cheesecake cupcakes!

Av Anette Saleryd - 2 juni 2012 12:10

"Råkade" hitta dessa i en Hemmets veckotidning hos mamma!

Jag gillar Leila och har några av hennes böcker!


Till 16 st behövs:

½ liter rabarber

2 dl strösocker

kexbotten:

400 gram digestivekex

150 gr smör

smet:

300 gr philadelfiaost

½ burk kesella 10%

½ dl socker

½ dl majsstärkelse

1 tsk vaniljsocker

2 ägg

½ dl vispgrädde

100 vit kvalitets choklad

servering:

vispad grädde och färska hallon

ugn:150 grader

Gör så här:

kompott:

Koka rabarberna i socker tills de blir mjuka c:a 10 min

Kexbotten:

Smält smöret.

Mixa kexen, blanda sen ihop och tryck ut i formarna i en muffinsplåt.

smet:

Smält choklade över ett vattenbad.

Vispa ost och kesella krämigt.

Rör ner socker, majsstärkelse och vaniljsocker.

Rör ner ägg och grädde sen den smälta chokladen och sist rabarberkompotten.

Fyll formarna och grädda i 150 grader i 25 min. De höjer sig inte mycket så det går att fylla upp med smeten.

Garnera med hallon och grädde.

Mums!

     

     

Själva cheesecakesfyllningen var jättegod ...men...jag tyckete inte att digestivbotten var gott till....den tänker jag byta ut nästa gång! ...eller ta bort!...smaken är ju som baken - delad!   


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards