Direktlänk till inlägg 2 juni 2012
"Råkade" hitta dessa i en Hemmets veckotidning hos mamma!
Jag gillar Leila och har några av hennes böcker!
Till 16 st behövs:
½ liter rabarber
2 dl strösocker
kexbotten:
400 gram digestivekex
150 gr smör
smet:
300 gr philadelfiaost
½ burk kesella 10%
½ dl socker
½ dl majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
½ dl vispgrädde
100 vit kvalitets choklad
servering:
vispad grädde och färska hallon
ugn:150 grader
Gör så här:
kompott:
Koka rabarberna i socker tills de blir mjuka c:a 10 min
Kexbotten:
Smält smöret.
Mixa kexen, blanda sen ihop och tryck ut i formarna i en muffinsplåt.
smet:
Smält choklade över ett vattenbad.
Vispa ost och kesella krämigt.
Rör ner socker, majsstärkelse och vaniljsocker.
Rör ner ägg och grädde sen den smälta chokladen och sist rabarberkompotten.
Fyll formarna och grädda i 150 grader i 25 min. De höjer sig inte mycket så det går att fylla upp med smeten.
Garnera med hallon och grädde.
Mums!
Själva cheesecakesfyllningen var jättegod ...men...jag tyckete inte att digestivbotten var gott till....den tänker jag byta ut nästa gång! ...eller ta bort!...smaken är ju som baken - delad!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 | 10 |
|||
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 |
21 | 22 |
23 |
24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
29 |
30 |
||||
|