anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 30 maj 2012

Rabarberpaj!

Av Anette Saleryd - 30 maj 2012 18:53

Detta behöver du:

drygt 1 kg rabarber c:a 10 stjälkar

3-4 msk potatismjöl

3 dl strösocker

300 gram smör

4 dl vetemjöl

4 dl havregryn

Sätt ugnen på 200 grader

Skär rabarberna i bitar och lägg i en smord pajform.

Blanda 2 dl av sockret med potatismjölet och strö över rabarberna.

Smält smöret och rör i resten av sockret, mjöl och havregryn.

Fördela den gryniga massan över rabarberna och grädda i 35 min.

Servera med det du gillar bäst, vaniljsås, glass eller grädde.  

       

I dag blir det onsdagsmyyys!   

 
 
carri

carri

31 maj 2012 08:13

Hej ! Hittar in till dig via kristinakicki, trevlig blogg = )

och just denna rabarberpaj gjorde jag succé med när jag startade upp ett fik på hembygdsgården i min hemby, den blev en storsäljare och det var jättekul. Men framför allt så är den ju så god, havregrynen gör den så knäckig.

Hälsningar Carri.bloggplatsen.se

http://carri.bloggplatsen.se

Anette Saleryd

1 juni 2012 06:40

Precis!Härligt! Den är lätt att göra och god! =)

 
Ingen bild

Catarina

31 maj 2012 13:52

Ser mumsig ut :)
Har du provat att byta ut strösockret mot farinsocker? Blir också mycket gott!
Kram Catarina

Anette Saleryd

1 juni 2012 06:39

Nej, men det ska jag testa nästa gång...låter spännande! Tack för tipset! =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards