Direktlänk till inlägg 20 maj 2012
Det här brödet blev jag bjuden på när vi var på ett dop, då serverades det till maten. I dag serverar jag det med olika pålägg. Jag kan även tänka mig att det passar yppeligt till grillat i sommar!
Det går åt dubbel sats till en stor långpanna!
15 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 tsk salt
1 tsk socker
6 msk olja
12 dl vetemjöl special
pålägg:
2 msk timjan
1 msk olivolja
2 tsk grovsalt / flingsalt
Man kan också lägga på skivade tomater, skivad lök, oliver eller nåt annat man gillar!
Gör så här:
Rör ut jästen i vattnet
Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta in mjölet till en ganska lös deg
Låt gäsa i 40 min.
Baka/tryck ut degen i en långpanna
Jäs ytterligare i 20 min
Lägg över det pålägg du vill ha
Grädda i 200 grader c:a 25 min
Låt svalna och skär i bitar
Jättegott att äta som det är! ...eller med nån mjukost till!
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sätta mej på terassen och "bara vara" en lite stund!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | 31 |
||||||
|