anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 16 maj 2012

Maräng & Daimtårta!

Av Anette Saleryd - 16 maj 2012 19:57

Vår dotter gillar INGA vanliga tårtor!  

 I kväll har jag & dottern därför gjort maräng/daim /glasstårtor i 2 varianter till hennes 18-årsdags kalas!

Den ena gjorde vi med en mandelbotten och därpå la vi en "glass" med Marabouchoklad med daim i och den andra gjorde vi med färdiga marängbottnar varvat med "glassen". Det blir smaskigt!  

 

        

Det som behövs är:

2 marängbottnar

2 dubbeldaim eller en ½ stor Marabou choklad med daim i

4 äggulor

1 dl socker

2 dl grädde

(100 g philadelfiaost om man vill)


Gör så här:

Lägg en marängbotten i en rund springform.

Vispa grädden i en bunke.

Vispa ägg och socker (och philadelfiaost) i en annan.

Blanda ihop dem och rör ner chokladen.

Häll ½ av smeten över marängbotten och lägg på nästa botten och resten av smeten.

Ställ in i frysen minst 4 tim.

Ta upp en stund innan servering.

Garnera gärna med färska hallon.

Den större varianten:

    

Gör man såhär:

Vispa 6 äggvitor till hårt skum.

Tillsätt 4 dl socker och vispa lite till.

Blanda ner 2 dl hackad mandel

Häll ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna. Grädda längst ner i ugnen i 150 grader i c:a 1 tim.

Glassen gör du såhär:

Vispa 6 dl grädde i en bunke

Vispa socker och äggula i en annan.

Vänd ner äggsmeten i grädden.

Hacka chokladen och blanda med grädden och äggsmeten.

Bred ut den över den kalla botten och ställ i frysen minst 4 tim

Ta upp strax innan servering.

Passar bra med färska   hallon eller jordgubbar till denna tårtan också.

...nu är det bara att vänta på kalaset till helgen! Tjohooo!


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards