Direktlänk till inlägg 13 maj 2012
Testade att göra egen kebab i helgen när sonen med sambo skulle komma hem!
Tur att man kan "muta" dem med god mat så de hälsar på!
Har en jobbarkompis som är väldigt flink på matlagning och som tur är delar hon gärna med sig av sina recept! Detta kommer från henne! (Tack Madde!)
Kebab:
Blanda ihop 800 gram blandfärs med 400 gram fläskfärs eller utgå ifrån 2 delar blandfärs + 1 del fläskfärs
Jag använde bara blandfärs och det gick hur bra som helst!
Krydda efter behag: I receptet stod det: 2 msk kycklingfond, 1 tsk lökpulver, salt och svartpeppar.
Jag körde även i spiskummin, paprika och så tog jag kalvfond istället för kycklingfond. Ta sådana kryddor som du gillar.
Rör ner 2 msk potatismjöl, blanda väl
Forma smeten till en rulle ca 8cm diam
Packa in i dubbelt aluminiumfolié till en hård rulle
Låt ändarna på rullen vara öppna så att köttsaften kan rinna ut
Lägg rullen på en ugnsplåt och stek i 3 timmar i 100 grader
Stäng av ugnen och låt rullen ligga kvar 1 timme
Ställ kallt i kylen
Hyvla remsor med en osthyvel och stek/värm på kebaben i stekpanna på låg värme i lite olja eller smör
Servera med önskade tillbehör!
Antingen köper man färdig så eller så gör man egen.
Kebabsås :
2 dl A-fil
1 dl gräddfil
1 tsk majonäs
1½ tsk ketchup
4-5 droppar chilisås
1 riven vitlöksklyftor
Salt
Gör såhär :
Blanda först a-fil och gräddfil, tillsätt sedan resten av ingredienserna en i taget och smaka av!
Vi åt kebaben med runda tacosbröd,sallad, gurka, tomat,majs, lök och sås! Jättegott!
Förresten åt vi en smaskig rabarberpaj till efterrätt som sonen hade bakat och tagit med sig!
Mmmmm.....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | 31 |
||||||
|