Direktlänk till inlägg 5 maj 2012
De här har jag gått och suktat efter ett tag nu! Det var länge sedan jag bakade vaniljbullar och de ÄR ju så goda!
Nu ska de bara gräddas...sen så!
Receptet till de som vill baka:
Vaniljbullar
20 st
2 dl gräddmjölk (hälften grädde, hälften mjölk)
25 g jäst
75 g smör, rumsvarmt
3 msk socker
1 ägg
ca 8 dl vetemjöl
Fyllning:
3 dl Marsánkräm
Pensling & garnering:
smält smör
strösocker
Ljumma vätskan i en kastrull till 37 grader. Lös upp jästen i lite av den.
Rör smöret och sockret smidigt i en bunke.
Tillsätt ägget, jästen och resten av degspadet.
Arbeta i mjöl till en smidig deg.
Låt jäsa under bakduk till nästan dubbel storlek. Typ 30-40 min.
Kavla ut degen till en stor, fyrkantig kaka. Ta ut runda kakor, ca 9 cm i diameter. Lägg på en klick fyllning och nyp ihop bullarna till små knyten.
Lägg dem med skarven nedåt på bakplåtspappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa väl.
Grädda mitt i ugnen på 225-250 grader i ca 10 minuter.
Pensla de gräddade bullarna med smält smör och vänd de genast i strösocker.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 |
||||
7 |
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 | 17 |
18 |
19 | 20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 | 31 |
||||||
|