anettesbaksida

Alla inlägg under april 2012

Av Anette Saleryd - 16 april 2012 10:14

Idag ska jag åka till en kompis tillika kusin och hälsa på! 

Eftersom min man inte gillar något som är eller kan vara åt det sura hållet passade jag på att göra en muffins med lemon curdtopping!

Jag gillar allt som är surt och syrligt...tror jag! För mig smakar det mer friskt och fräscht!

Var förresten på Ullared igår och inhandlade lite nya muffinsformar...som om jag inte hade några innan!  

      

Receptet kommer här:

3 ägg

2 dl socker

2½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

3 tsk vaniljsocker

en gnutta salt

1½ dl creme fraiche


Gör som vanligt!

Vispa ägg och socker, blanda de torra ingredienserna och rör i tillsammans med creme fraichen.

Klicka ut i formar och grädda i 200 grader c:a 12 min.  


Toppingen:

Vispa 100 gram philadelfiaost med 1 dl florsocker och 2 tsk vaniljsocker.

Häll i 2½ dl vispgrädde och vispa till allt tjocknar.

Rör i 2-3 msk Lemon curd och smaka av så det blir lagom mycket!

Sen är bara det bästa kvar! Att äta dem!   


Skulle ju hinna fixa och äta middag också innan jag åkte!

Det blev pannbiff idag!

 

Tjingeling!   

Av Anette Saleryd - 15 april 2012 20:48

För ett tag sen kom min man hem med en pastamaskin...som han visste att jag ville ha!   

Det var inte alls så svårt att göra egen färsk pasta som jag trodde!

Jag har testat en 4-5 olika recept och ingen smakar illa men jag gillar det här för att degen blir lätt att arbeta med:

Ingredienser:

2 dl durumvetemjöl
2 dl vetemjöl
2 st medelstora ägg
2 msk vatten
2 msk olivolja eller rapsolja
2 krm salt


 Gör sålunda:

Häll upp mjölet i en hög och gör ett hål i mitten. Tillsätt  äggen i hålet samt olja och salt.

Vispa försiktigt med en gaffel så ägg och olja blandar sig.

Fös nu försiktigt med ena handen ned lite mjöl i taget i äggsmeten och blanda eller fös försiktigt ihop degen.

Beräkna minst 6-8 minuters knådning tills du har en mjuk, blank och elastisk deg.

ELLER:

Gör som jag gör:

Häll i alla ingredienser i en matberedare och kör ihop till en deg!

Låt vila i kylskåp cirka 30 minuter.

Dela degen i fyra lika stora delar. Eller kavla ut varje del på lätt mjölat bakbord till en  rektangulär kaka. Valsa den i pastamaskinen till önskad tjocklek och form.

Man kan göra pasta utan maskin också genom att använda sporra eller skära ut olika sorters pasta.

Låt pastan ligga och torka en stund innan du kokar den.

Kokas bara en till två minuter.

Servera med t.ex en god ost & skinksås!  

                    

Yammi!   

Av Anette Saleryd - 14 april 2012 11:00

En utav mina favoriter! Jag gillar choklad! 


Ingredienser:

3 dl socker

2 3/4 vetemjöl

1 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

½ dl kakao

50 gr smält smör

2 ägg

1½ dl varmt vatten


Gör så här:

Blanda socker, mjöl , vaniljsocker, bakpulver och kakao i en bumke.

Blanda i vattnet och ett ägg i taget till en jämn smet.

Häll upp i en smord bröad sockerkaksform.

Gradda i 175 grader i c:a 45-50 min.

          



Av Anette Saleryd - 13 april 2012 21:05

Ibland när man får oväntat besök eller blir bortbjuden med kort varsel har jag en superlätt & snabb kaka man kan baka medan man kokar kaffet eller duschar! 


Det här behöver man:

175 gr smör

2 msk ljus sirap

1 dl strösocker

1 tsk bakpulver

3½ dl vetemjöl

100 gr Daimkulor eller annan choklad

15 st aluminiumformar


Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader

Smält smöret i en kastrull och blanda i sirapen.

Häll i socker, bakpulver och vetemjöl och rör ihop!

Klicka ut i fomarna, stö över daimkulorna.

Jag använde dumlechoklad idag, för det fanns hemma!

Grädda i 12-15 min.

Om man vill kan man sikta över lite florsocker innan serveringen.

Klart!  

 

       

 

 

Av Anette Saleryd - 9 april 2012 13:18

Perfekt väder idag till lite "inomhusaktiviteter"!

Tur att vi ska till bästa sonen med sambo i em. så vi får hjälp med uppätningen

                  

Receptet kommer här och räcker till c:a 15 muffins:


150g smält smör

3 ägg

2 dl socker

3½ dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

100 g riven mandelmassa


Gör så här:

Vispa ägg och socker

Rör i resterande ingredienser och rör till en slät smet.

Klicka ut i formar.

Grädda i 175 grader i 15-20 min


Frosting:

1 dl grädde

125 g mascarponeost

1½ dl florsocker

(smaktillsats: 1 msk Baileys och 1 tsk starkt kaffe)

Vispa grädden.

Vispa ihop mascarponeost och florsocker och vänd ner i grädden + smaktillsatsen.

Sen är det bara att garnera och äta!  




Av Anette Saleryd - 8 april 2012 11:45

Idag bakade jag på begäran: nåt annat än cupkakes! 

Önskan var att baka nåt med mandelmassa!  

Så det fick bli en falsk potatiskaka. Passar bra eftersom vi ska åka till svärmor i em. och får då hjälp att äta upp den! 

Här kommer receptet: 


Falsk Potatiskaka

(även kallad Falsk potatisbakelse)


Till kakan:
4 ägg
4½ dl strösocker
2½ dl mjölk
200 gram smält margarin
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker


kräm:
200 gram rumsvarmt smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
4 dl kall marsankräm


Garnering:
200-250 gram mandelmassa
kakao

Gör så här:

 Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
 Tillsätt det smälta margarinet och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver
och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
 Häll smeten i en smord långpanna. Grädda i ca 15-20
min. Låt kallna.
 Smörkräm: Rör ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en kräm.
 Blanda till kall marsankräm och blanda den med smörkrämen.

Bred krämen på den kalla kakan.
 Riv mandelsmassan grovt över kakan. Sikta över kakao. Skär i rutor.

Idag garnerade jag med chokladägg oxå för lite påskkänsla!  


            

Av Anette Saleryd - 7 april 2012 09:50

       

Tänkte att jag skulle göra nåt med choklad och apelsin i! Jag tycker det är så gott ihop! Jag gillar den blandningen men vet flera som inte gör det! Bakade en muffins med koncentrerad apelsinjuice i och en ruta marabou Apelsinkrokant.  

De blev så goda att de går äta som de är utan topping...OM man vill!    


...men hur det sen är är det ju så roligt med själva garneringen och den här toppingen var riktigt god! Jag gillar krämiga toppingar som inte är för söta!   


Sen är det ju bara att variera pyntet! Man kan ta vad man har i skåpen!


Här kommer receptet OM du vill baka...Men känn ingen press! Det ska BARA vara ROLIGT!  


Apelsinmuffins: (blir 12 stora)


125g smör

3 ägg

2½ dl socker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

½ dl koncentrerad apelsinjuice

1 dl mjölk eller grädde


Sätt ugnen på 200 grader.

Smält smöret.

Vispa ägg och socker.

Rör i de andra ingredienserna.

Klicka ut i formar och grädda ca: 12-15 min.


Topping:

2 dl vispgrädde

200g philadelfiaost

50 g mjukt smör

½ dl florsocker

1-2 tsk kakao

1 msk vaniljsocker

(rivet skal från ½ apelsin)


Vispa ihop allt UTOM grädden först till en slät smet.

Tillsätt grädden och vispa så det blir lagom hårt!

Sen är det bara att klena på toppingen och njuta!

Lycka till! / Anette  


Av Anette Saleryd - 5 april 2012 21:21

           

Dumle cupcakes:   12 st


75 g smör
1 dl mjölk
2 ägg
2 dl socker
3½ dl vetemjöl
4 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
12 dumlekolor




Dumle fluff:
3 dl vispgrädde
180 g dumlekolorDumle cupcakes

 

    

Gör så här

Smält smöret
och tillsätt mjölken.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
Rör ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner det i äggsmeten.
Tillsätt smör- och mjölkblandningen och blanda väl.
Lägg lite smet i botten på alla 12 muffinsformarna. Använd muffinsplåt för
bästa resultat.
Lägg sedan ner en dumlekola i varje form.
Fyll sedan på med resten av smeten.


Grädda i ca 10 min på 200 grader.




Värm grädden och rör i dumlekolorna så att de smälter.
OBS: Grädden får absolut INTE koka för då går det inte att vispa upp den sen.
Sen sätter du in dumle grädden i kylskåpet.
När blandningen har blivit kall är det bara att vispa upp.
Låt helst grädden stå i kylskåpet under natten.
Spritsa sedan ut fluffen på muffinsen.

Sen är det bara att smaska i sig dem!   

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards