anettesbaksida

Direktlänk till inlägg 23 april 2012

Choklad & hasselnötsmuffins med nutellatopping!

Av Anette Saleryd - 23 april 2012 15:20

Det är bra för mig att låta bli att läsa andras bakbloggar!   

Men så svårt! Det ÄR ju så roligt! Vilket resulterar i nya provbak!

MEN idag har jag goa vänner som har nåt att fira lite extra så de ska få smaka på dessa ikväll!

 Det här behöver du till 15-18 st


150 g mjukt smör

3 ägg

2 2/3 dl socker

1½ tsk vaniljsocker

3 dl mjölk

6 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1 nypa salt

1-2 msk kakao

50 g grovhackade hasselnötter (kan såklart uteslutas om man vill)

100 g grovhackad mörk choklad


Frosting:

dtygt 100 g rumsvarmt mjukt smör

100 g philadelfiaost

3 dl florsocker

1½ tsk hett vatten

2 rågde msk nutella


Gör så här:

Vispa ägg & socker.

Blanda de torra ingredienserna och rör i växelvis med smör,nötter, choklad och mjölk.

Klicka ut i formar och grädda i 200 grader ca: 10-12 min.

Låt kallna!


Toppingen:

Vispa smör och ost fluffigt.

Blanda i florsocker och vatten.

Rör sist i nutellan.

Spritsa på muffinsen och garnera med tex. minimashmallos eller riven vit choklad.

        

Mumsig chokladsmak med smak av nutella! Yammi!  

Lycka till med baket & Tjingeling!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anette Saleryd - 8 september 2014 20:14

 I helgen döpte vi vårat första barnbarn!    Det var på lördag eftermiddag och det var tänkt att det skulle bli kaffe och kaka lite enkelt efteråt...vi var ca: 70 personer. Det blev" Kak-Tapas"!      Det blev 12 sorter!   Å, gissa om det bl...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:15


Fantomenkakan är som en kladdkaka med ett segt cocostäcke över!      Ingredienser:   200 g smält margarin 5 dl socker 4 ägg 1 dl kakao 2 tsk vaniljsocker 2 krm salt 3 dl vetemjöl . Glasyr: 200 g kokosflingor 2 dl socker 1 dl ljus sir...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00

 Kärleksmums:   5 ägg 4 ½ dl strösocker 4 ½ dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 2 msk kakao 2 dl ljummet vatten 200 g smält smör   Glasyr:   4 msk smält smör 2oog florsocker, ½ paket 3 tsk kallt starkt kaffe 1 msk kakao 1 msk ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


Chokladbollar:   100 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker 2-3 msk kakao 1 tsk vaniljsocker ( +1 msk vaniljkrämspulver om man vill) 2-3 msk kallt starkt kaffe eller vatten 5 dl havregryn + cocos eller pärlsocker att rulla bollarna i   ...

Av Anette Saleryd - 4 september 2014 12:00


  Silviakaka:   4 ägg 6 dl socker 6 dl vetemjöl 4 tsk bakpulver 3 dl ljummet vatten   Glasyr:   200 g smält smör 11/2 dl strösocker 4 msk vaniljsocker 2 äggulor + cocos att strö över kakan   Gör sålunda:   Vispa ...

Presentation


Hejsan!
Jag heter Anette och mitt "handarbete" är att baka!
Med den här sidan hoppas jag kunna ge er inspiration,och göra så ni vill ställa er i köket och börja baka!

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<<
April 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards